BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya FETÖ davası açıldı 15 yıl isteniyor

Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, internet yayın yönetmeni Mustafa Çetin, İnternet Haber Koordinatörü Yücel Arı, yazarları Emin Çölaşan ile Necati Doğru hakkında FETÖ iddianamesi hazırlandı. Mahkeme kabul etti. İlk duruşma 18 Ocak'ta.

Abone ol

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ile Necati Doğru hakkında "FETÖ" davası açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin 3 yöneticisi ile yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Aynı dosyada şüpheli olarak bulunan Uğur Dündar ve Saygı Öztürk ile birlikte 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, internet haber koordinatörü Yücel Arı ve internet genel yayın yönetmeni Mustafa Çetin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

61 SAYFALIK İDDİANAME 5 SANIK... Savcılık tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, bu 5 şüphelinin ''FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, başsavcılıkça onaylanmasının ardından gönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de kabul edildi. 

İLK DURUŞMA 18 OCAK'TA... Mahkeme heyeti, hazırladığı tensip zaptında ilk duruşmanın 18 Ocak 2019'da yapılmasına, sanıkların da bu duruşmada hazır olması için çağrı kağıdı gönderilmesine karar verdi. 

5 İSME TAKİPSİZLİK... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Uğur Dündar ve Saygı Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda ise takipsizlik kararı verildi. 

FETÖ DAVASI SÜRÜYOR... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sözcü Gazetesi'nde suça karıştığı iddia edilen aralarında gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da bulunduğu 4 isim hakkında geçtiğimiz yıl dava açılmıştı. Burak Akbay hakkında "silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası" yapmak, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında ise "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçlaması kapsamında ceza istenmişti. 4 şüpheli hakkındaki yargılama İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.