BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Emekli olunca ne yapacak?

Yaşar Paşa çok değil, beş ay sonra emekli bir paşa olacak. Peki emekli olarak ne yapacak? Nerede yaşayacacak?

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, ağustos ayında emekli olmaya hazırlanıyor. Büyükanıt, emeklilik sonrası planlarından, hayallerine, kitap sevgisinden meslek anılarına kadar pek çok konuyu paylaştı.

İSTANBUL’A YERLEŞECEĞİM: Emeklilik sonrasında İstanbul’a yerleşeceğim. Ankara’da yaşamak daha kolay ama çocuklarım, ailem, hep orada. Beni bundan sonra mutlu edecek en büyük şey de onlarla beraber olmak olacak.

BOL BOL OKUYACAĞIM: Okumayı severim. Büyük bir kütüphanem var. Orada çok özel kitaplarım var. Emeklilik sonrası mütevazı bir eve taşınacağım. Şimdi düşünüyorum, bu kitapları nasıl sığdıracağım, merak ediyorum.

HAYALİM TARİHÇİ OLMAKTI
: Tarihçi olmayı çok istedim, tarih tutkusu bende başkadır ama olmadı. Buna karşı tarih kitaplarını okumayı çok severim, güncel kitapları okurum. İyi bir okuyucuğum diyebilirim. Okurken bazen not alırım, o notlar beni yeni bilgilere ve tespitlere götürür.

YENİ TÜRKÇEYE ÇEVİRTTİM: İstanbul’da hep sahaflara giderdim. Askeri Etüd Dairesi’nde rahmetli Fevzi Çakmak döneminden kalma eserler vardı. Onların hepsini yeni Türkçe’ye çevirttim.

MATEMATİK OKUDUM: Eskiden silahlı kuvvetler namına fakültelerde okunurdu. Ben de Fen Fakültesi’nde bir süre matematik okudum, güçlü bir alan, matematiği bilmek çok önemli. Ama bu alan beni çok tatmin etmedi. O zaman daha gencim, hareketli şeyler istiyorum. Tarih bölümüne geçmek istedim, kabul etmediler, ben de Harbiye’ye geri döndüm.

MAKAMDA ‘BÜYÜKLENELİM’ OLMAZ: Makamlar bize “büyüklenelim” diye verilmiyor. Ben bugün Genelkurmay Başkanıyım, yarın emekli olacağım. Önemli olan mütevazı yaşamak, ben hep öyle yapmaya çalıştım ve çevremdeki herkese öyle yaklaştım.

Kaynak: Akşam