BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  GÜNCEL

Emekli askerlere sus emri

'Konuşma' dedi olmadı. Çare genelgede bulundu. Emekli paşalar konuşurlarsa bu cezayı alacak...

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı Emekli Paşalar için "sus genelgesi" yayınladı.

Emekli Paşalar bir süredir Türkiye'nin içinde bulunduğu olası operasyon nedeniyle basının gözdesi haline geldi. Her televizyon ekranında onların analizleri yayınlandı. Bu hükümeti rahatsız etti ve hükümet kanadından "uzmanlığı kendinden menkul" kişilerden görüş alınmaması yönünde medyaya uyarı yapıldı. Ancak medya yine onlardan görüş aldı, onlar yine konuştu. Bu uyarının en çok da emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'na yapıldığı konuşuldu.

Uyarıyla bunun sonlandırılamayacağı anlaşılınca bu kez Milli Savunma Bakanlığı Emekli Paşalar için bir sus genelgesi yayınladı.

KONUŞAN TESİSLERE GİREMEYECEK

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği’nde 3 maddelik bir değişiklik yaptı. Buna göre artık emekli subaylar ve generaller görev yaptıkları döneme ilişkin açıklamalarda bulunup, yazı yazarlarsa askeri sosyal tesislere geçici veya sürekli olarak girmeleri yasaklanabilecek.

Yönetmelikte, “Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmî kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir" denildi.