BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yanlışlık oldu içeri gir

İndirimi yanlış hesaplandı. Hapisten çıktı. Sonra ne mi oldu?

Abone ol

Van'da zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanarak 14 yıl hapis cezası alan daha sonra genel aftan yararlanan kişinin ceza indirimi yanlış hesaplandı.

3 yıl daha hapis cezası olduğu anlaşılan 71 yaşındaki kişi, İzmir'de yakalandı. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, hakkında zimmete para geçirme suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 71 yaşındaki İ.B'yi Balçova'da bir evde yakaladı.

Gözaltına alınan İ.B'nin 1986 yılında Van'da Karayolları Bölge Müdürlüğünde mutemet olarak görev yaptığı sırada zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı, 1992 yılında sonuçlanan davada 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ancak o tarihte yakalanamadığı öğrenildi.

2002 yılında yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan İ.B'nin genel aftan yararlanarak 2004 yılında cezaevinden çıktığı, ancak cezası yanlış hesaplandığı ve 3 yıl daha hapis cezası bulunduğu için hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

2004 yılından beri aranan İ.B'nin 3 yıl daha cezaevinde yatacağı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen İ.B, cumhuriyet savcılığında hakkındaki tutuklama kararı ''vicahiye'' çevrilerek cezaevine gönderildi.