BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,66
ALTIN 2.382,70
HABER /  DÜNYA

Ellerini bağlayıp infaz ettiler

Suriye'de, yönetime bağlı güçlerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere yönelik saldırıların bilançosu artıyor.

Abone ol

Suriye'de, yönetime bağlı güçlerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, ölenlerin sayısının 85'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), Halep'in birçok semtinde hava destekli operasyonlarda 25 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, Şam'ın banliyölerinde 22, İdlib'te 16, Dera'da 12, Deyr'ez-Zor'da 7, Hama'da 2 ve Humus'ta 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şam'ın Duma, Zemelka, Tadamun bölgesi ile Yebrud beldesine helikopterlerin ağır silahlarla ateş açtığını ifade eden yerel kaynaklar, kentin Hacer Esved ve Aseli semtlerine tank ateşi sonucu bölgeden dumanların yükseldiğini bildirdi.

ELLERİ BAĞLANIP İNFAZ EDİLDİ

Şam'ın Cobar bölgesinde elleri arkadan bağlı halde infaz edilen çok sayıda cesede rastlandığını kaydeden kaynaklar, savaş uçaklarının Halep'in Bab Hadid, Mesekin Hanun bölgelerine yönelik bombardımanında bazı evlerin yıkıldığını, onlarca evde de hasar oluştuğunu kaydetti.

Humus'un Bab Amr semtinde de Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı birlikler arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı belirtildi.