BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Elkatmış verdi veriştirdi

Bürosunda 'sesini kes' yazılı not bulan ve bir dönem Susurluk'u araştıran Elkatmış Batı Çalışma Grubu'nu suçladı.

Abone ol Meclis Susurluk Komisyonu eski Başkanı Mehmet Elkatmış, 28 Şubat Post Modern Darbe döneminde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) terör estirdiğini söyledi.

Elkatmış, BÇG'nin uzantılarının değişerek zaman içinde Encüman-ı Danış olarak değiştiğini ve en son Ergenekon'a gelip dayandığını belirtti.


Elkatmış, 28 Şubat sürecinde Çetin Doğan tarafından kurulan ve binlerce kişiyi fişleyen Batı Çalışma Grubu ile ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encüman-ı Danış'dan haberdar olmadığını dile getiren Elkatmış, böyle toplantıların yapıldığını bildiğini kaydetti. Bu memlekette darbelerin yapıldığını, ama kimsenin bunlara karşı bir şey yapamadığını belirten Elkatmış, "28 Şubat Post Modern darbe yapıldı, birşey yapıldı mı?" diye sordu.

HERŞEY ALENEN YAPILIYOR

Elkatmış, "Batı Çalışma Grubu kuruldu. Bu yasal mı yani? Kimse birşey yapabildi mi? E-muhtıra yapıldığı, birşey yapıldı mı? Türkiye'de gizli kapaklı birşey yok. Herşey alenen yapılıyor. Susurluk araştırmasında bir takım engellemeler oldu. Bunu başından beri söylüyoruz. Bir takım çevreler, Susurluk neden çözülmedi, neden engellendi diyorlar. Sanki komisyon, o dönemki hükümet yapamamış gibi söyleniyor.

Büyük iddialarla gelen Mesut Yılmaz hükümeti de işi çözmedi, çözemedi. Kendisi de açıklıyor, bize yardımcı olmadılar diye. Bizde aynı şeyi söylüyoruz. Bilgiler saklandı. Batı Çalışma Grubu vardı. Biryerde terör estiriyordu. Sayın Mesut Yılmaz Batı Çalışma Grubu hakkında birşey söyleyebildi mi, birşey yapabildi mi; yapamadı. Batı Çalışma Grubu'nun uzantıları, adı Batı Çalışma Grubu olmadı da, başka birşekilde devam etti. Encüman-ı Danış da diyebilirsiniz, başka birşeyde diyebilirsiniz. Devam etti, en son Ergenekon'a geldik dayandık. Bakalım ne olacak. Merakla bekliyoruz." diye konuştu.