BIST 10.093
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.406,77
HABER /  GÜNCEL

İntihar etmeden abdest aldı

Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca dün şakağına sıktığı tek kurşunla intihar etti. Son anlarında yaşadıkları ise şöyleydi;

Abone ol

Dün intihar eden Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili haberlere tepkiler sürüyor. Önce Genelkurmay bir itirafçının sözlerine itibar eden medyayı eleştirdi, ardından da Türkiye Gaziler Vakfı albay hakkında yayınlanan haberleri yalanladı. Albayı ölüme götürenin de 'o yalan haberler' olduğunu söyledi. Vakıf ayrıca Albay'ın son anlarında neler yaptığını da anlattı.

ABDEST ALIP İNTİHAR ETTİ

Türkiye Gaziler Vakfı basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Abdülkerim Kırca Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üyesidir. PKK'nın ölüm listesinde olması nedeniyle korumalı personel kapsamında askeri lojmanlarda ailesi ile birlikte yaşıyordu. Kendisi ile ilgili haberleri okuduktan sonra ve saat 10.30 sıralarında ailesiyle kahvaltı yapdıktan sonra abdestini alıp odasına çekildi ve intihar etti. Zati tabanca ile şakağına dayayarak bir el ateş etti. Atış bitişik atıştır. Ölüm öncesi bir mektup veya not bırakmadı. Otopsiyi askeri ve sivil savcıalr müşterek yaptılar. 1999 yılından beri bu gördüğünüz tekerlekli sandalyede sağlık sorunları ile hayatını idame ettirmeye çalışıyordu.

İNTİHAR SEBEBİ

İntihar sebebi, iftira odaklı, yandaş medyanın asılsız, acımasız, iftira dolu yalanlarıdır. Avrupa'dan terörist Abdulkadir Aygan ve Kanada'dan meczup Tuncay Güney'in yönlendirmesine itibar edenlerle bir arada yaşamak istememe arzusudur."