BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Elektrikli otomobilin üssü olacağız!

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, elektrikli otoda % 3-15 olarak açıklanan ÖTV oranlarının yatırımların önünü açacağını söyledi.

Abone ol

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, elektrikli otoda % 3-15 olarak açıklanan ÖTV oranlarının yatırımların önünü açacağını söyledi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, hükümetin elektrikli otomobillere ilişkin yüzde 3 ile 15 arasında ÖTV uygulanması kararının bu yönde yatırımı düşünen birçok markanın Türkiye ile ilgili bakış açısını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Aybar "Bu kararın olumlu etkilerini Türkiye'deki otomotiv yatırımlarında göreceğiz, buna inanıyorum. Hakikaten şükranlarımızı sunmamız lazım" dedi.

850-900 BİN TEST EDİLİR

Piyasa beklentilerine de değinen Aybar, pazarın canlı olduğunu, bu durumun, bu yıl pazarın 850-900 bin adetlere ulaşma ihtimalini akla getirdiğini söyledi. Bunların hepsinin Türkiye'deki mevcut atmosferin ve vatandaşların mevcut alım modunun devamıyla ilgili olduğuna işaret eden Aybar, bu modun devam etmesinin piyasalara güvene, makro ekonomik dengelerin sürmesine ve istikrara bağlı olduğunu vurguladı. Aybar, bu anlamda sıkıntı görmediğini ifade etti. Türkiye coğrafyasına yakın yerlerde bir takım problemler olduğuna dikkati çeken Aybar, bu problemlere karşı Türkiye'nin makro ekonomik dengelerinin güçlü olmasının olumlu tahmine sevk ettiğini söyledi.