BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL

Maçın en tartışmalı anı

Eski hakemlerden Metin Tokat, Trabzonspor'un 2-1 kazandığı maçta hakemin verdiği kararlar tartışılıyor.

Abone ol

Beşiktaş-Trabzonspor maçının hakemi Tolga Özkalfa verdiği kararlarla her iki tarafın tepkisini çekti. Verdiği ve vermediği kartlar, ofsayt kararları ve özellikle penaltı pozisyonuyla ilgili yorumları taraftarları çilerden çıkardı. Eski hakemlerden Metin Tokat, Burak'ın düşürülmesini penaltı olarak değerlendirdi. Tokat Milliyet'teki köşesinde hakemin kararlarını böyle yorumladı:

"Tolga Özkalfa’nın FIFA kokartıyla görev aldığı zorluk derecesi yüksek ilk maçıydı. Özkalfa, faullerde titiz davranarak maçı kontrolünde tutmaya gayret etti. İkili mücadelelere izin vermesi maça tempo kazandırdı.

İlk devrede Giray’ın İsmail’e, Hilbert’in Glowacki’ye sert müdahaleleri hem faul, hem de en az sarı kartlıktı. Tespit edemedi. Serkan’ın önce Necip’e arkadan yaptığı harekete çıkardığı sarı kartla, devamında topsuz Simao’ya yaptığı faulde gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı kartta haklıydı.

KALKAN OFSAYT BAYRAĞI NATALIYDI

Jaja’nın faul beklentisi içinde Necip’in müdahalesi olmadan kendisini yere bırakmasına ve itiraz eden Umut’a çıkardığı kartlar da doğruydu. İlk devrenin son dakikası içinde geriden gelen Burak’ın vuruşu gol olsa çok tartışılırdı. Kalkan ofsayt bayrağı hatalıydı.
İkinci devre ceza alanı önündeki Sivok-Umut mücadelesinde oyunu devam ettirmesi doğruydu. Giray’ın ceza alanında uzaklaştırmak istediği top yakın mesafeden Bobo’dan döndü ve Giray’ın koluna çarptı. Devam kararı yerindeydi. Simao-Piotr mücadelesinde faul bekleyen ve kararına itiraz eden Simao’ya gösterdiği sarı kart da doğruydu.

SİMAO'NUN ATTIĞI GOLÜN İPTALİ HATALIYDI

Hilbert’in ortasında Simao’nun attığı golün ofsayt gerekçesi ile iptali kritikti. Kanımca hatalı karardı. FIFA, şüpheli pozisyonlarda hakemlerin devam kararı vermesini ister. Sivok’un düdükten sonra topa vurmasında gösterdiği sarı kart ile Burak’a yaptığı kontrolsüz hareketine çıkardığı ikinci sarıdan kırmızı kartta haklıydı.

PENALTI VE RÜŞTÜ'YE KIRMIZI KART VERİLMELİYDİ

Maçın belki de en tartışmalı pozisyonu Burak ile Rüştü arasında yaşandı. Burak, ceza alanına girdiği anda Rüştü’nün müdahalesi ile yerde kaldı. Penaltı verip Rüştü’ye bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart göstermeliydi. Burak’a aldatmadan, Rüştü’ye rakibine kart göstermesini işaret ettiğinden kartını çıkarması maçın gidişatını etkiledi.
Sarı kartlı Simao’nun ceza alanına ortalanan topu bilerek eli ile kontrolü ikinci sarıdan kırmızı kartı gerektiriyordu. Bunu da atladı. Uzatmanın son anlarında kale alanı önünde Onur-Nobre mücadelesindeki devam kararı doğruydu.

Özkalfa, iyi başladığı zorlu maçı yardımcı hakemleri ile birlikte ikinci devre verdikleri kritik kararlarla tartışmalı tamamladılar. En büyük şansları Trabzonspor’un maçı kazanmasıydı."