BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Elektrik zammı insafsızlık

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yüzde 22 zam oranının insafsızlık olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yüzde 22 zam oranının insafsızlık olduğunu söyledi. Özyürek, AKP Hükümeti’nin, işçi, memur ve emeklilere bu zamların yol açacağı baskıyı giderecek ölçüde bir ücret artışı getirmesi gerektiğini belirtti.
Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmak üzere konutta yüzde 22, sanayide yüzde 21 zam yapılması muhalefetin tepkisini çekti. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, söz konusu zam oranlarını “insafsızlıkö olarak değerlendirdi. Özyürek, yaptığı açıklamada, hem konuta hem sanayide uygulanan bu yüksek zam oranının büyük sıkıntı yaratacağını ifade etti. Özyürek şunları söyledi:

“Zaten geçim sıkıntısı çeken gıda maddelerindeki giyimdeki artış nedeniyle aldıkları yüzde 2 zam bütünüyle erimiş olan memur ve emekliler bu elektrik zammını ödemekte de büyük zorluk çekecektir. Getirilen zam oranı çok yüksek ve insafsızdır. Sanayi düşük kur nedeniyle ihracat yapmakta büyük zorluk çekerken şimdi sanayinin en önemli girdisi olan elektrikteki artış sanayiyi de baltalayacak ve artık ayakta duracak hale gelecektir. AKP’nin ekonomi politikalarının tümüyle iflas ettiği, artık enflasyonla mücadeleden bütünüyle vazgeçtikleri net olarak ortaya çıkmaktadır. Elektrikteki bu zam bütün ürünlere yansıyacaktır ve enflasyon daha da yükselecektir. Şimdi hükümetten beklenen işçi, memur ve emeklilere bu zamların yol açtığı baskıyı giderecek ölçüde bir ücret artışı getirmektir."