BIST 10.159
DOLAR 32,24
EURO 35,19
ALTIN 2.480,90
HABER /  GÜNCEL

Elano'nun Galatasaray Karnesi

Galatasaray'ın büyük umutlarla transfer ettiği fakat beklediğini alamadığı Elano Blummer'ın karnesi de pek iç açıcı değil...

Abone ol

Geçtiğimiz sezonun öncesinde Galatasaray'ın, İngiltere'nin Manchester City takımından büyük umutlarla transfer ettiği Elano Blumer, devre arası gelmeden eski kulübü Santos'a transfer olurken, Türkiye'de bulunduğu dönemde önemli bir performans gösteremedi.

47 MAÇ 7 GOL

7 milyon avro bonservis karşılığıyla Sarı-Kırmızılılar'a transfer olan, ancak 2.9 milyon avro bedeliyle Santos'a satılan Elano, Galatasaray'da kaldığı yaklaşık 1,5 sezonda lig, Avrupa kupası ve Türkiye Kupası'nda toplam 47 resmi maçta oynayıp, 7 gole imza attı.

İlk sezonunda ligde 34 maçın 25'inde oynayan Elano Blumer, 3 gol kaydetti. Brezilyalı futbolcu, o sezon Avrupa kupalarında 9 maç oynayıp 2 gol atarken, Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta 1 gole imza koydu.

Bu sezon ise transferinin gerçekleşmemesi üzerine takımda kalan Elano, şimdiye kadar oynanan 14 lig maçının 9'unda sahada yer aldı, gol atamadı. Bu sezon Avrupa kupası maçı oynamayan Elano, Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta 1 gol kaydetti.

1 KERE KIZARDI

Elano, Galatasaray'da oynadığı sürece resmi maçlarda toplam 7 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

Geçen sezon 25 lig maçı oynamasına rağmen 2 sarı kart gören Elano, Türkiye Kupası'nda ise kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Yıldız futbolcu, Avrupa kupasında ise 1 sarı kart gördü. Elano, bu sezon ligde daha hırçın bir tablo çizerken, 14 lig maçında 3 kez sarı kartla cezalandırıldı.