BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39
HABER /  GÜNCEL

El ve ayaklarını kelepçeleyip tecavüz etti

Zonguldak'ta bir kişi arkadaşının ellerini ve ayaklarını kelepçeleyip tecevüz etti

Abone ol

Zonduldak'ta, aynı maden ocağında çalıştığı mesai arkadaşı 23 yaşındaki Yusuf Ç.’yi dağlık bölgede otomobilin arka koltuğunda ellerini ve ayaklarını kelepçeleyerek tecavüz ettiği öne sürülen 1 çocuk babası 35 yaşındaki Ercan B. hakkında 22.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Mahkemede konuşan Yusuf Ç., "Benim ellerimi ve ayaklarımı kelepçelediler. Ercan beni araçtan indirip arka koltuğa yatırdı ve zorla cinsel ilişkide bulundu" dedi.

Olay, bu yılın Ocak ayında Kozlu Beldesi’ne bağlı Gücek köyü yakınlarında meydana geldi. Özel bir maden ocağında işçi olarak çalışan Ercan B., aynı işyerinde çalışan Yusuf Ç. ile iş dışında da görüşerek yakın arkadaş oldu. Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Ercan B., bir süre sonra borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden arasının bozulduğu Yusuf Ç.’yi Gücek köyü yakınlarına çağırdı. Ercan B., akrabası Özcan B.’nin de yardımıyla Yusuf Ç.’nin ellerini ve ayaklarını kelepçeyle bağlayarak ıssız bir yere götürüp otomobilin arka koltuğunda tecavüz etti. Olaydan 4 ay sonra da Ercan B.’nin kendisini rahatsız etmeye devam etmesinin ardından Yusuf Ç. polise giderek şikayetçi oldu. Ercan B. yakalanarak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

screen-shot-2012-08-28-at-10.37.24-am.png

Hakkında, ’Cinsel saldırı’ ve ’Kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından 22.5 yıl hapis cezası istemiyle Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanık Ercan B., mağdur Yusuf Ç., nişanlısı Esra K. ve babası Hakkı Ç. hazır bulundu. Askerde olduğu belirtilen Ercan B.’nin akrabası tutuksuz sanık Özcan B. ise duruşmaya katılmadı.

screen-shot-2012-08-28-at-10.37.33-am.png

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Mahkemede ilk olarak ifadesi alınan Ercan B.’ye mahkeme başkanı Habib Atasoy, "Ocak ayında kendisiyle zorla ilişkiye girmişsin. Mayıs ayında da ’aynı şeyleri bana yap telefona kayıt edeyim’ demişsin. Doğru mu?" sorusuna, "Hayır doğru değil. Öyle bir şey yok" diye cevap verdi. Yusuf Ç. ile aralarının borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle açık olduğunu iddia eden Ercan B. kendini şöylesavundu:

"Bana onun borcu vardı. Daha önceden de bir sabıkam olduğunu biliyordu. Bana ’karakola giderim senden şikayetçi olurum’ dedi. Bana olan borcunu ödemedi. Ona 120 liraya maden ocağı lambası satmıştım. Bundan kaynaklı alacağım vardı. Nişanlısına 350 liraya telefon aldım. Bunların parasını istedi. Cep telefonu mesajlarında da bunları istedim. Nişanlısına da mesaj çektim ama kötü söz kullanmadım. Özcan’ın yanımda olduğu ve bana yardım ettiği de doğru değildir."

’BÖYLE KÖTÜLÜK YAPACAĞI AKLIMA GELMEDİ’

Yusuf Ç. ise nişanlısına cep telefonu almak için Ercan B.’den borç para aldığını ancak geri ödediğini söyledi. Ercan B.’nin kendisine böyle bir kötülük yapacağının aklına gelmediğini belirten Yusuf Ç. şunları anlattı:

"Borç meselesi yüzünden dolayı beni köye çağırdı. Ben böyle kötülük yapacağını tahmin etmemiştim. Ben gittikten sonra arabada oturup konuşuyorduk. Aniden cam tıklandı ve şimdi askerde olan akrabası Özcan geldi. Sonra Ercan araçtan inip benim bulunduğum şoför koltuğuna geldi. Aracın anahtarını aldılar. Bana vurdu. Yanlarında kelepçe varmış. Benim ellerimi ve ayaklarımı kelepçelediler. Sonra beni yan koltuğa bindirdiler. O sırada Özcan yanımızdan ayrıldı. Ercan beni araçtan indirip arka koltuğa yatırdı ve zorla cinsel ilişkide bulundu. Mayıs ayında da ’aynı şeyi bana yapacaksın, ben de telefona kaydedeceğim, elinde delil olsun diye’ dedi. Aynı şeyi benim de yapmamı isteyip, yapmazsam nişanlıma söylemekle beni tehdit ediyordu. Ben bunu kabul etmedim. Sanıktan şikayetçiyim."

Baba 48 yaşındaki Hakkı Ç. ise, "Oğluma kendin gel diyor. Oğlum da şüphelenmemiş hiç. Gidince el ve ayaklarını kelepçeleyip tecavüz etmiş" dedi.

Mahkeme heyeti askerde olan tutuksuz sanık Özcan B.’nin yer tespiti ve sanık avukatının savunma yapması için duruşmayı erteledi.

AĞACI BUDARKEN KAFASINI KESTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KORKUNÇ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Samsun’da merkez İlkadım Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü’nde şirket elemanı olarak görev yapan 35 yaşındaki Yücel Tavus, tırpan halinde kullanılan hızar makinesiyle mezarlıktaki ağaçları budarken kazayla beraber çalıştığı 44 yaşındaki Sadık Türkel’in kafasını gövdesinden ayırarak ölümüne neden oldu

Olay, dün İlkadım ilçesi Ahulu Mahallesi Mezarlığı’nda meydana geldi. Yücel Tavus, Sadık Türkel ve 6 kişi, ağaç ve otları budamak için Ahulu Mezarlığı’na gitti. Tavus, hızar makinasıyla ağaçları ve otları budarken, ekip arkadaşı Sadık Türkel, kesilen ağaç dalları ve otları tırmıkla toplamaya başladı. Tavus ağaç dallarını budadığı sırada bir anlık dalgınlık sonucu hızar makinasıyla arkadaşı Türkel’in kafasını kesti. Türkel hayatını kaybederken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

MAGANDA KURŞUNUNA KURBAN GİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KAYDIRAKTAN KAYARKEN KURŞUNUN HEDEFİ OLDU

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ailesiyle birlikte gittiği parkta kaydıraktan kaydığı sırada nereden geldiği belli olmayan kurşunun hedefi olan Umut Ceylan (6), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çocukları gözleri önünde maganda kurşununa kurban giden aile sinir krizleri geçirdi. Polis, Umut'un ölümüne sebep olan magandayı bulmak için operasyon başlattı.

Olay, Karabağlar ilçesi 5713 sokaktaki General Asım Gündüz Parkı'nda dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Bu yıl ilkokul birinci sınıfa gitmeye hazırlanan 6 yaşındaki Umut Ceylan, dün akşam saatlerinde babası Ufuk Ceylan (37) ve annesi Gülhan Ceylan ile birlikte evlerine yakın yerde bulunan General Asım Gündüz Parkı'na gitti. Anne ve babası parkta sohbet ederken Umut da arkadaşlarıyla birlikte parkta bulunan kaydıraktan kayarak eğlenmeye başladı. Umut Ceylan, kaydırağın üzerine çıktığı sırada kimin ateşlediği henüz belirlenemeyen bir silahtan çıkan kurşunun sırtına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Umut'un bir anda yere yığıldığını gören ailesi çığlıklar atarak oğullarına koştu.

Umut'un hareketsiz kalması üzerine Ceylan ailesinin komşularından biri otomobilini getirerek çocuğu hemen Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Küçük Umut, burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Magandanın silahından çıkan kurşunun, Umut'un sırtının sağ tarafına isabet ettiği öğrenildi. Acı haberi alan Umut'un anne, baba ve yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Maganda kurşununa kurban giden Umut bu yıl ilkokula başlayacaktı.

Olay sonrası bölgeyi kordon altına alan polis, çevrede uzun süre şüpheli şahıs uygulaması yaptı ancak Umut'un ölümüne neden olan silahı kimin ateşlediğini henüz bulamadı. Uzman ekipler bölgede detaylı bir inceleme yapıyor. Magandanın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

YENGESİNE TECAVÜZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İNKAR ETTİ AMA...

ZONGULDAK’ın Gökçebey İlçesi’nde kardeşinin eşi 24 yaşındaki G.S.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan evli ve 1 çocuk babası 37 yaşındaki Aydın S. hakkında 18 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. G.S., olaydan önce kayınbiraderi Aydın S.’nin cep telefonundan arayarak ilişkiye girmek istediğini söylemesini kaydederek belgelemesi, dosyada ’kuvvetli delil’ olarak gösterildi.

Gökçebey’e bağlı Pazarlıoğlu Köyü’nde geçen 17 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Aydın S., gece saat 00.30 sıralarında kardeşinin iş yerinde olduğu sırada konuşmak istediğini belirterek yengesi G.S.’nin evine gitti.

Aydın S., eve girdikten sonra yengesi G.S.’ye tecavüz etti. G.S., olaydan bir gün sonra Gökçebey Jandarma İlçe Karakolu’na giderek eşinin ağabeyi Aydın S.’nin tecavüzüne uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

Gözaltına alından Aydın S. suçlamaları kabul etmedi. Mahkemeye çıkarılan Aydın S., bu kez ifade değiştirerek yengesinin kendisini cinsel ilişkiye girmek için tehdit ettiğini ve ilişkiye girdiğini söyledi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın S. hakkında ’beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Aydın S. ve avukatı hazır bulunurken yengesi G.S. katılmadı.

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİFİNİ SES KAYDINA ALDI

Mahkemede, Aydın S.’nin olay öncesinde cep telefonuyla G.S.’yi sık sık arayarak ısrarla kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediği iddiası okundu. G.S., tecavüz gecesinden önce Aydın S.’nin kendisini telefonla arayıp ısrarla cinsel ilişkiye girmek istemesini cep telefonuna kaydettiği, yaşadığı olayın ardından ise bu ses kaydını jandarmaya delil olması amacıyla sunduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, "Bu ses kaydından anlaşılacağı üzere şüphelinin müştekiyi ısrarla kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için ikna etmeye çalıştığı, ancak müştekinin bütün ısrarlara rağmen şüphelinin teklifini kabul etmediği" denilerek ses kaydını kuvvetli delil olarak gösterildi. G.S.’nin ayrıca Çaycuma Devlet Hastanesi’nden alınan doktor raporunda ruh sağlığında tedaviyi gerektirecek düzeyde bozulma gerçekleştiği belirtildi.

"İLİŞKİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE BENİ ŞİKAYET ETTİ"

Aydın S., yargılandığı Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede de yengesine tecavüz etmediğini söyledi. Yengesiyle telefon görüşmeleri yaptığını fakat cinsel ilişkiye girmek istediğini söylemediğini ifade eden Aydın S., "Görüşmelerde kendisiyle cinsel ilişkiye girme talebim olmadı. Ben tecavüz etmedim. 16 Mayıs gecesi beni aramıştı. Ben onun ilişki teklifini kabul etmeyince beni şikayet etti" dedi.

Mahkeme, Aydın S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, G.S. için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesi ve avukatın savunma yapması için duruşmayı erteledi.