BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden yağış ve fırtına uyarısı

Cehennem sıcakları yerini yağışa ve serin havaya bıraktı. İşte Meteorolojiden yapılan son değerlendirmeler...

Abone ol

Ülkemizin kuzeybatı kesimleri Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kütahya, Afyon, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Amasya ve Tokat çevrelerinde görülecek yağışların, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde şiddetli, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Kastamonu, Bolu, Karabük, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusununun sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor; Yağışların sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli, öğleden sonra Sakarya çevrelerinde şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (40-60 km/s), öğleden sonra kuvvetli ve kıyılarda fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya ve Afyon çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden, kuvvetli (40-60 km/s), kıyılarında kuvvetli ve fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı bulutlu, kuzeybatısının sabah saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden, kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde şiddetli, Sinop, Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden, kuvvetli (30-50 km/s), kıyılarında fırtına (60-80 km/s), zaman zaman tam fırtına (70-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun ile bu gece saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


FIRTINA UYARISI

Tahminlere göre, rüzgar, kuvvetli yağışla birlikte Batı Karadeniz kıyılarında fırtına şeklinde esecek.

Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgar, yarın öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtına, 29 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Batı Akdeniz 'de, 28 Ağustos gece saatlerinden 29 Ağustos öğle saatlerine kadar, rüzgar kuzeydoğu yönlerde, kısa süreli, 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde etkili olacak.
Yetkililer, vatandaşları, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.