BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

El Kaideli 5 terörist tutuklandı

PTT şubesini soymak isterken yakayı ele veren ardından da kaçan El Kaide üyeleri mahkemeye çıkarıldı, 5'i tutuklandı.

Abone ol

İstanbul'da PTT şubesini soymak isteyen El Kaideli teröristlere yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube'nin bir süredir takip ettiği örgüt üyelerinin Sultanbeyli'deki PTT şubesini soyma girişimi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilerek soygun girişiminin önlenmesi ve zanlıların yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Zanlıların PTT şubesine girmeye çalışması üzerine çatışma başlamış ve 1'i ölü 6 zanlı yakalanmıştı. Olayın hemen ardından zanlıları taşıyan araç ile bölgeden kaçmaya çalışan bir kişi de yakalanmış ve çevredeki bazı adreslere de operasyon düzenlenmişti.

Takip altında tutulan zanlıların girişimini önceden tedbir alarak önlemeyi başaran polisin, daha sonraki hedefi gözaltına alınan şahısların bağlantıda olduğu kişiler oldu. Operasyonun devam eden saatlerinde İstanbul'da 4 kişi daha yakalandı. İfadeler ve takip bilgilerini değerlendiren polisin Bursa bağlantılı olarak 2 kişinin daha örgüt üyeleriyle bağlantıda olduğu tespit edildi. Bursa Merkez Yıldırım Mahallesi'ndeki operasyonda gözaltına alınan 2 kişi de İstanbul'a getirilerek sorguya alındı.

Yakalanan zanlılarla ilgili incelemelerini tamamlayan polis, bazı olayları aydınlattı. Bunun yanında zanlıların 3 ayrı oto hırsızlığı, 1 kuyumcu soygununa teşebbüs, 1 kamyon ile kablo hırsızlığı ve meşrubat kamyonunun çalınması olayları ile sahte belgelerle araç kiralanması ve bir araç içindeki tekstil malzemelerinin çalınması olaylarına karıştıkları belirlendi.

ELE GEÇEN MALZEMELER ARASINDA ROKET MERMİLERİ DE VAR 

Zanlıların yakalanmalarıyla birlikte bazı ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 19 adet mermi, 6 adet RPG roket mermisi, 3 adet biber gazı spreyi, çok sayıda oto ve kapı anahtarları ile sahte nüfus cüzdanı ve sahte sürücü belgeleri, maskeler, eldiven, cep telefonları, örgütsel döküman ve video kasetler ele geçirildi. Roket mermilerinin nasıl elde edildiği araştırılıyor.