BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  POLİTİKA

CHPnin adayına İzmirde tepki

CHP'nin Torbalı ilçesinde mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur yerine İbrahim Öz'ün aday göstermesi, protesto edildi.

Abone ol

CHP Torbalı İlçe Başkanlığı'na gelen çok sayıda CHP'li, Öz'ün aday gösterilmesine itiraz ederek, istifa dilekçesi vermek istedi.

CHP Torbalı İlçe Başkanı Ertan Çelik ile protestolar üzerine İlçe Başkanlığı binasına gelen Belediye Başkanı İsmail Uygur, partilileri sakinleştirmeye ve istifaları önlemeye çalıştı.

İsmail Uygur, burada yaptığı konuşmada, sakin olunmasını ve demokratik kurallar içinde tepkilerin genel merkeze iletilmesini isteyerek, "Kesinlikle istifa edilmeyecek. Tepkilerimizi ve mücadelemizi parti içinde sürdüreceğiz. Biz birlik olduktan sonra yanlış hesap Ankara'dan döner" dedi.

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Uygur, binadan ayrılırken, "Halen başkan olduğumuza göre, işlerimize bakma zamanı" diye konuştu.

Bu arada, tepkiler üzerine CHP Torbalı İlçe Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Torbalı Belediye Başkanı adayı İbrahim Öz'ün adaylığının örgüt tarafından kabul edilmediği bildirilerek, "Biz yöneticiler, örgütümüzü zor zapt ediyoruz. Örgüt, değerli Belediye Başkanımız Uygur'u tekrar aday görmek istiyor. Partililerimizin ve Torbalı halkının kabulü budur" denildi.

İlçe Başkanı Ertan Çelik ise açıklamaya aynen katıldığını söyledi.

Yüzlerce dilekçe hazırlayan partililer, bunları CHP İzmir İl Başkanlığı ve genel merkeze faksladı. Partililer, daha sonra dağıldı.