BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.459,13
HABER /  GÜNCEL

El Kaide üyesi imam ve Vakit yazarı

Elebaşı emekli imam olan İstanbul"daki El Kaide örgütünde eski Vakit yazarı ile kadın pazarlayan iki kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Abone ol

İstanbul’daki El Kaide operasyonlarında gözaltına alınan 25 kişinin sorgusu sürüyor. Elebaşılığını emekli imam Mehmet Doğan’ın yaptığı öne sürülen örgütün yurtdışında bulunan üst düzey bir yöneticisinin varolduğu iddia edilen Ergenekon örgütüyle bağlantısı olduğu öne sürüldü.

İstanbul’da yapılan baskınlarda örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Doğan, eski Vakit gazetesi yazarı Mustafa Kaplan, İstanbul Avrupa yakası sorumlusu bir imam, Anadolu yakası sorumlusu bir öğretmen, randevu evlerine kadın temin ettikleri tespit edilen 2 kişi ile eşcinsel olduğu öne sürülen 2 kişinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde adı şüpheli olarak geçen ve yurtdışında olduğu öğrenilen bir kişinin de arandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, oluşum içindeki iletişim iki şekilde sağlanıyordu. İlk yöntem, açık iletişim denilen internet üzerinden yapılıyordu. İkinci yöntemde iletişim, “medrese” denilen hücre evlerindeki gizli görüşmelerde yüz yüze yapılıyordu. Toplantının yapılacağını birbirlerine “Akşam çay içelim” diyerek haber veriyorlardı.

Kaplan’ın oğluna gözaltı

Bu arada Mustafa Kaplan’nın oğlunun da 15 gün önce narkotik maddeyle yakalandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Kaplan’ın oğlu 10 Ocak 2010 günü Güngören’de “Güven Timleri” tarafından durduruldu ve üzerinde uyuşturucu madde bulunması nedeniyle gözaltına alındı.

‘Pimi çekilmiş bomba gibiyiz’ yazılı not çıktı

El Kaide’ye yönelik operasyonun İzmir ayağında gözaltına alınan dört kişinin evlerindeki aramalarda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 39 fişek, 2 bilgisiyar, cep telefonu, harddisk, hafıza kartı, “Pimi çekilmiş bomba gibiyiz” şeklinde el yazısı notlar, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüphelilerden biri serbest bırakıldı, Y.S.Ç., Malatya’ya gönderildi. “Örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları ve yasadışı eylemlerde bulunabilecekleri” gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muammer Aktaş tutuklandı, İzmir sorumlusu olduğu iddia edilen T.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Elektrik teknisyenliği yapan T.Ç.’nin inşaatlarda çalışan Aktaş ile birlikte örgüte eleman kazandırdığı saptandı. T.Ç.’nin, aynı suçtan daha önce de gözaltına alındığı, yargılandığı davalardan birinden 4 yıl 6 ay hapiz cezası aldığı saptandı.