BIST 10.177
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.472,13
HABER /  DÜNYA

Enkazda 11 gün kola içip hayatta kaldı

Haiti'yi yerle bir eden depremin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen, dün bir mucize kurtuluş haberi daha geldi.

Abone ol

Haiti'yi yerle bir eden depremin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen, dün bir mucize kurtuluş haberi daha geldi. Başkent Port-au-Prince'te 25 yaşında bir Haitili erkek enkazdan kurtarıldı. Fransız, Amerikalı ve Yunan kurtarma ekiplerinin çabalarıyla bir market enkazından canlı çıkarılan Wismond Exantus, hemen hastaneye kaldırıldı. Hastanede kendisini iyi hissettiğini belirten Exantus, "Marketin enkazında kola, bira içerek ve bisküvi gibi şeyler yiyerek hayatta kaldım" dedi.

DOKTORLAR DURUMUNA ŞAŞIRDI

Doktorlar, şaşırtıcı derecede durumu iyi olan depremzedeye uyuması tavsiyesinde bulundu. Exantus, canlı çıkarıldığı enkazda 5 kişinin daha hayatta olduğu bilgisini verdi ancak ekipler henüz başka yaşam izine rastlamadı. Böylece 12 Ocak'taki depremden bu yana kurtarılanların sayısı 133'e yükselmiş oldu. Ölü sayısının 112 bin 226'ya ulaştığı, 194 bin de yaralı olduğu açıklandı. Ancak gerçek ölü sayısının çok daha fazla olduğu sanılıyor. Haiti'de yardım dağıtımındaki kaos hâlâ aşılamadı. BM askerleri, başkentte bir dağıtım sırasında meydana gelen izdiham nedeniyle uyarı ateşi açmak ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldı. BM'nin insani işler koordinasyon bürosu sözcüsü Elisabeth Byrs, ümitsizlik ve kızgınlıktan kaynaklanan münferit olayları normal karşılamak gerektiğini söyledi.

YILDIZLAR 58 MİLYON $ TOPLADI

ABD'de Haiti'ye yardım için televizyonlarda yayınlanan "Şimdi Haiti için Umut" adlı programda toplanan para 58 milyon dolara çıktı. Amerikalı aktör George Clooney'nin öncülüğünde düzenlenen programda Brad Pitt, Beyonce, Madonna gibi ünlüler katılmış, program geçtiğimiz cuma aralarında MTV, Bravo ve PBS'in de bulunduğu onlarca kanalda canlı yayınlamıştı. Öte yandan bütün yakınlarını kaybeden Haitili çocukların evlat edinme işlemleri sürüyor. Kanada 90 çocuğun ülkeye getirileceğini açıklarken, yaşları 1-8 arasında değişen 24 çocuk dün başkent Ottowa'ya ulaştı. Ümit Hekimleri Derneği (ÜHDER) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından organize edilen sağlık projesi çerçevesinde, çeşitli branşlarda 22 gönüllü doktor Haiti'ye gidecek. Aralarında göz hastalıkları, genel cerrah, göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi, üroloji, çocuk hastalıkları ve psikiyatri gibi branşlarda 22 gönüllü doktor bulunan kafile, 29 Ocak günü Haiti'ye yardım için İstanbul'dan yola çıkacak.