BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

El Kadının mal varlığına ne olacak?

Yasin El Kadı'nın mal varlığının dondurulması. Dışişleri Bakanlığı'nın feragat dilekçesi?

Abone ol

Danıştay 10. Dairesinin Suudi iş adamı Yasin El Kadı'nın tüm hak ve alacaklarıyla mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesini temyiz eden Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığının temyizden feragat etmelerine ilişkin dilekçeleri, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda görüşülecek.

El Kadı, 22 Aralık 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararının kendisi yönünden iptali istemiyle dava açmış, Danıştay 10. Dairesi de kararı iptal etmişti. Davalılardan Başbakanlık, kararı 1 Eylül tarihinde temyiz ederek, 10. Dairenin kararının yürütmesinin durdurulmasını ve bozulmasını talep etmişti. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığının temyizden feragat ettiklerine ilişkin dilekçeleri temyiz makamı olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlanacak.

BAKALIM NE OLACAK?

Kurul, feragat dilekçelerini kabul ederse, Danıştay 10. Dairesinin, El Kadı'nın tüm hak ve alacaklarıyla mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptaline ilişkin kararı kesinleşmiş olacak. Kurul, feragat dilekçelerini reddederse esastan temyiz incelemesi yapacak. Kurul, Danıştay 10. Dairesinin kararını onarsa karar kesinleşecek. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, kararı bozarsa, bozma gerekçesine göre 10. Daire yeniden bir karar verecek.