BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  DÜNYA

El Cezireye psikolojik baskı

El Cezire Televizyonu'nun Kudüs Bürosu Sorumlusu Velid El Ömeri, gözaltına alındı

Abone ol

Katar merkezli El Cezire Televizyonu'nun Kudüs Bürosu Sorumlusu Velid El Ömeri, İsrail Polisi'nce bugün 2. kez gözaltına alındı.

Ömeri, birkaç saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Velid El Ömeri, dün de Hayfa'nın tren işletmelerini vuran Hizbullah füzesi saldırılarının ardından, olay yerinden canlı yayın yaptığı ve İsrail'in bu konudaki sansür uygulamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Dün, Hayfa'daki tren işletmelerinin bulunduğu bölgeyi vuran füze saldırısında, işletmenin tamirhanesinde çalıştığı bildirilen 8 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. İsrail'deki sansür uygulamaları, terör örgütünün olası saldırılarına hedef oluşturmasını engellemek amacıyla füzelerin isabet ettiği yerlerin canlı olarak görüntülenmesini yasaklıyor.

İsrail polisi, El Cezire ekibini canlı yayın görüntüleriyle ilgili sorguladıktan sonra, bir daha yinelenmemesi uyarısıyla serbest bırakmıştı. Gözaltına alınmasının ardından İsrail Radyosu'na konuşan El Cezire'nin Kudüs Sorumlusu Ömeri, işlerini gereğince yapmalarını engellemek isteyenler bulunduğunu öne sürdü.