BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  MEDYA

El Cezire Türk kapandı! Sitenin girişine bunu yazdılar

KATAR merkezli El Cezire Türk yayın hayatına son verdi. Televizyon yayını için kurulan Al Jazeera Türk sonrasında internet sitesinde devam kararı almıştı. Bugün de aljazeera.com.tr yayınını bitirdi.

Abone ol

Al Jazeera Türk bugün itibariyle son yayınını yaptığını sitenin girişine koyduğu bir ilanla duyurdu. Kepenk kapatmadan önce okurlarını bilgilendiren aljazeera.com.tr 3 Mayıs itibariyle yayın hayatının noktalandığını açıkladı. 

Katar merkezli Al Jazeera'nin Türkiye versiyonu olarak yayın hayatına giren grup, önce televizyon kurmak için ekip toplamıştı. Piyasadan yüksek ücretlerle toplanan ekip TV yayın hayatına girmeyince dağıtılmıştı.

EL CEZİRE'NİN VEDA NOTU
Al Jazeera Türkiye'deki yayın hayatına aljazeera.com.tr üzerinden yaptığı internet haberciliği ile devam etmişti. Gürkan Zengin'in başında bulunduğu aljazeera.com.tr de bugün okuruna veda etti.

El Cezire , Türkiye'deki yayın hayatına büyük umutlarla girmişti. Çalışanlarını bugün merkeze çağıran El Cezire Türk yönetimi, kararı hepsine tebliğ etti. Tazminatları ödenen çalışanlar bugün kurumlarına veda ederken sitenin girişine yukardaki mesaj konuldu. 

Sitenin açılışına konulan vedada şu mesaj yer aldı;

-Dijital’deki ekibimiz, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca gerek Türkiye’den gerekse dünyadan son dakika haberlerini, özel dosyaları ve önemli gelişmeleri sizlerle ulaştırmak için çalıştı. Kaliteli, bağımsız ve itibarlı gazeteciliğe olan desteğinizden ötürü sizlere teşekkür ederiz.

ÇOK ZOR BİR KARARDI
Üzülerek belirtmek isteriz ki, Al Jazeera Media Network’ün yürütmüş olduğu iş gücü optimizasyonunun bir parçası olarak, Al Jazeera Türk Digital’in faaliyetleri 3 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sona erecektir. Kararımız, her ne kadar dünya çapında medya endüstrisinde meydana gelen gelişmelerle uyumlu olsa da, alınması zor bir karar olmuştur. Al Jazeera Media Network olarak, Al Jazeera Türk Digital’deki çalışma arkadaşlarımıza bağlılıkları, fedakarlıkları ve profesyonellikleri için teşekkür ediyoruz.

TÜRKİYE HALA ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye, hem kendi topraklarındaki hem de komşu ülkelerdeki haberlerin dünyaya aktarılması bakımından Al Jazeera Media Network için halen büyük önem arz etmektedir. Al Jazeera Türk Digital faaliyetlerine devam etmeyecek de olsa, Al Jazeera Media Network bölgedeki güncel haberleri ve görüşleri yayınlamaya, Türkiye ve geleceği ile bağlı olmaya devam edecektir. (
Saygılarımızla, Al Jazeera Media Network)