BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Asker oraya girdi PKK'lıların teslim olma anı

TUNCELi'de PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda 30 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirildi, 14 terörist ise teslim oldu. Teröristlerin teslim olma anı böyle görüntülendi.

Abone ol

TUNCELİ'de 2016'nın ilk günlerinde başlayan ve 2017'de de aralıksız  devam eden başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'ya darbe üzerine darbe  vurulmaya devam ediliyor.

Operasyonlar sayesinde geçen yıl 150'ye yakın terör örgütü mensubunu  etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, 2017'de de operasyonlarını örgütün en  güçlü olduğunu iddia ettiği, "girilemez ve ulaşılamaz" denilen Aliboğazı,  Kızılmescit, Dokuzkaya ve Kutuderesi gibi bölgelere kaydırdı.

Güvenlik güçleri, geçen yıl kış aylarında kar kalınlığının yer yer 3  metreyi aştığı vadilere girerek tüm olumsuz hava koşullarına rağmen her yeri  karış karış aramıştı. Kolluk kuvvetleri, bu yıl da kış üstenmesinden çıkan terör  örgütü mensuplarıyla girdiği tüm çatışmalarda örgüte ağır darbeler vuran  operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Kutu Deresi bölgesine 26 Mart'ta   karadan düzenlenen ve 14 örgüt  mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden  birinin 4 Haziran 1997'de Irak'ın kuzeyindeki operasyonda Türk Silahlı  Kuvvetlerine ait helikopteri füzeyle vurarak 11 askerin şehit düşmesine neden  olan "Ferhat Dersim" kod adlı Yusuf Doğan olduğu belirlendi.

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de  İçişleri Bakanlığının "Ödül Yönetmeliği" kapsamındaki "Aranan Teröristler  Listesi"nde gri kategoride yer alan "Bahoz Serhat" kod adlı Özkan Özmen olduğu  tespit edilmişti. Özmen'in, kent merkezinde 4 Eylül 2011'de   halı sahada maç  yapan Komiser Cem Kerman ile karşılaşmayı izleyen Dilay Kerman'ın şehit edildiği  ve 8 polisin yaralandığı saldırının planlayıcısı, 2013'te de Tunceli-Pülümür  karayolunu keserek bir vatandaşın kaçırılması olayının faili olduğu ortaya  çıkarılmıştı.