BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.406,32
HABER /  DÜNYA

El-Aksa'da vaftiz töreni

İslamiyetin en önemli mekanlarından biri olan El-Aksa'da yapılan vaftiz töreni Müslümanları ayağa kaldırdı.

Abone ol

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, İsrail'in son zamanlarda Mescid-i Aksa'nın batı tarafındaki Burak Duvarı'nda vaftiz törenleri düzenlediğini açıkladı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, yayınladığı bildiride, ''Burak Duvarı'nda ergenliğe geçiş töreni'' adı altında Yahudilerin 13 yaşına ulaşan çocuklar için düzenlediği vaftiz törenlerinin son zamanlarda arttığını ifade etti.

Bildiride, şarkılar, ilahiler ve danslar eşliğinde düzenlenen törenin maliyetinin İsrail Hükümeti'ne bağlı ''Ağlama Duvarı'nı Koruma Fonu'' adlı şirket tarafından karşılandığı kaydedildi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya bakan yerler ve Zeytin Dağı gibi yüksek yerlerde yerleşim birimi inşa ederek Mescid-i Aksa'nın etrafını kuşatma çabasına karşı uyarıda bulunan kurum, Arap ve İslami kuruluşlardan Kudüs'e, Kudüslü Filistinlilerin yerleşmesi konusunda destek vermesini istedi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, görevinin Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere Müslümanlarca kutsal kabul edilen mekanları korumak olduğunu belirtti.