BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Obama bizim çantamızı taşırdı!

Eski ABD Başkanı Billl Clinton’ın, 4 yıl önce bir sohbette, o dönem başkanlığa aday olan Barack Obama için “Bu adam bizim çantamızı taşır” dediği öne sürüldü

Abone ol

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde yarış kızışırken, Demokrat Parti’nin adayı Başkan Barack Obama, bir darbe de kendi kanadından aldı. Obama’nın Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hillary Clinton’ın eşi, eski başkanlardan Bill Clinton’ın, Obama’yla ilgili gerçek düşünceleri ortaya çıktı.

New Yorker Dergisi’nin haberine göre Bill Clinton, 4 yıl önceki başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adaylığı için ismi geçen eşine destek vermesi için Senatör Edward Kennedy ile buluştu. Clinton görüşmede Kennedy’ye, “Birkaç yıl önce olsa bu adam (Obama) bizim çantamızı taşırdı” dedi.

IRKÇILIK İMASI

2008 Demokrat Parti önseçim kampanyası sırasında eşi Hillary için çok yoğun kampanya yapan Bill Clinton’ın Obama ile ilgili bazı sözlerini de “Beyaz ırkçılık iması var” şeklinde değerlendirenler olmuştu.

Açıkça söylenmese de, Bill Clinton’ın Obama’yı pek sevmediği biliniyor. Clinton’ın, eşi Hillary’den bu seçim için de Obama’ya rakip olmasını istediği, ancak başarılı olamadığı basına daha önce yansımıştı.