BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu'ndan tatil eleştirilerine yanıt

İstanbul'daki sel felaketinden dolayı sosyal medya üzerinden eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Boş konuşan, boş konuşuyor zaten" dedi.

Abone ol

Aşırı yağışlar, dün İstanbul'u esir aldı.Bazı noktalarda sel meydana gelirken, 1 kişi bu felaket sırasında hayatını kaybetti.Yaşanan sel felaketinde eleştiri okları ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi.

Sel felaketinin olduğu gün Bodrum'da tatilde olduğu için tepki gösterilen İmamoğlu, sabah saatlerinde megakente geldi, soluğu ağır hasar alan Eminönü'nde aldı.

Bizim tatilimiz şeffaf

Burada gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, "tatile çıktı" haberleriyle ilgili sorulan soru üzerine, "Boş konuşan boş konuşuyor zaten, makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen... Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş'taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz." dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Esnafımızla dertleştik. AKOM'a geçeceğiz. Üsküdar'da bazı tespitler var. Yağış az olmasına rağmen malum görüntüyü yaşamak bizi üzdü. Tespitlerimizi yapacağız. Ölen vatandaşımız bizi derinden üzdü. Yıllardır can kayıplarıyla sona eren afetler yaşıyoruz. Bunu önlemek için geniş düşünmemiz lazım. İklim değişikliği ortada yoğun yağışlar ortada. Altyapıyı ona göre oluşturma konusunda yoğun bir çalışma yapacağız. Bu konu bir seferberlik konusudur. Yıllar geçti bu konuda tedbirler alınmadı. Biz böyle yapmayacağız bu konuyu derinlemesine ele alacağız. Dün olan olay da şu meteoroloji doğru zamanda doğru ve önemli uyarıyı yapmamıştır. 12.30'da AKOM'a yağmur uyarısı o da orta şiddetli 40 kilo ve altı bir uyarı gelmiştir. 114 kilo yağmur düşmüştür bulunduğumuz alana. Dün 4 bine yakın çalışma arkadaşımız sahada çalıştı.''