BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MEDYA

Ekranda sonuna kadar Kürt'üm kavgası

Kürt sorunun tartışıldığı canlı yayında Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner ile eski DTP'li Ahmet Türk karşı karşıya geldi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?' Kürt sorununu tartıştı. Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.



AK Parti ile BDP arasındaki görüşmeden sonra gündeme yeniden ağırlığını koyan Kürt sorunu Ahmet Türk'ün açıklamalarıyla CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Türk, Metiner'in boyunca Başbakan Erdoğan'ı övmesine karşılık 'Siz burada bir gazeteci bir aydın olarak bulunuyorsunuz ama AKP'nin avukatlığını yaparsanız zaten baştan olmaz...' dedi. Metiner'in tavrının devamıyla araya giren Faruk Bildirici de Star yazarına ilginç bir eleştirdi getirdi.

'BEN O'NA İZİN VERMİŞİM İSTEDİĞİ KADAR ÖVEBİLİR BAŞBAKAN'I'

Bildirici, Metiner'in Başbakan'a Erdoğan'a atfen söylediklerinin yanlış olduğunu söylerken 'Başbakan'ın söylemediği şeyleri söylemiş gibi aktarıyosunuz, yorum yapıyorsunuz doğru değil. Bir gazeteci ve aydın olarak iktidara destek verbilirsiniz Başbakan'ın söylemediklerini tevsir etmeniz çok garip' dedi.

Türk ise araya girerek 'Ben O'na izin vermişim istediği kadar övebilir Başbakan'ı' dedi. Bildirici'nin eleştirilerine devam etemesiyle yine araya giren Türk 'Faruk Bey ben O'na müsade ettim, serbesttir istediği kadar Başbakan'ı meth edebilir bırakın...' dedi.

BEN SONUNA KADAR KÜRT'ÜM
Ahmet Türk'ün ''Kürt olup da Türk olmak çok önemli değil'' ifadesini kullanınca Metiner ''Doğru senin soyismin Türk. Ben sonuna kadar Kürt'üm'' sözleri ile bir anda ortam gerildi. Türk ise ''Ben ondan rahatsız olmuyorum'' sözleri ile karşılık verdi. İkili arasındaki tartışmanın büyüyeceğini fark eden programın moderatörü hemen reklama gitti.