BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ekonomide iyi haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye için 2014 ve 2015 makroekonomik öngörülerinin pozitif olduğunu açıklad...

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye için 2014 ve 2015 makroekonomik öngörülerinin pozitif olduğunu açıkladı.
Standard & Poor’s’un, Türk şirketleri ile ilgili son değerlendirmelerini içeren raporunda Blue Chip Türk şirketlerinin geçmiş dönemlerde politik ve ekonomik belirsizliklerin üstesinden geldiğine değinilirken, geçmişteki bu tecrübenin Türkiye’deki mevcut durumda da şirketlere donanım sağladığı belirtildi.
Raporda şu ifadelere yer verildi; "2014 ve 2015 yılları için, dış taleplerin yeniden dengelenmesi ile birlikte, pozitif olsa bile nispeten düşük bir büyüme öngörülmektedir. Yüksek frekanslı ölçümler; yılın ilk çeyreğinde tüketimde zayıflama ve özel sektörde yatırım aksiyonlarını gösterse de, 2014 için gerçek GSYH büyümesi beklentimiz olan yüzde 2,4 seviyesindedir ve 2015 için de beklentiler bu rakama yakınlık göstermektedir".
Standard & Poor’s Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Müdürü Zeynep Holmes raporla ilgili olarak değerlendirilen çoğu şirketin Lira devalüasyonuna kendilerini hazırladıklarına ve ekonomik belirsizlikler karşısında tedbirli olduklarına dikkat çekerek, “Şirketler iç risklere karşı koyabilmek için faaliyetlerini çeşitlendiriyorlar.” dedi.
(İHA)