BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm heyecanı!

Remax Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan “Yasanın ruhuna uygun olmayan Bağdat Caddesi sakinleri merak sardı”...

Abone ol

Funda Özkan Akşam Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı.

İşte Özkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Aile şirketi Akyıldız İnşaat’ın sahibi, arkadaşım Salih Akyıldız’ın “Kadıköy’de yıkıp yeniden yaptığımız bina sayısı 120’yi buldu. 120’den sonra saymayı da bıraktım” dediğinde dikkatimi çekmişti.

Kentsel dönüşüm ile ilgili Mart 2014 itibarıyla rakamlara bakıyorum: Toplam talep 28 bin 617. Bunun 17 bin 100’ü İstanbul’da. İstanbul’da olası büyük deprem öncesinde hazırlık olarak yorumlayabiliriz.

İşin ilginci yasa, afet riski için çıkarıldı ama ‘Binam yenilensin. Değeri artsın’ diye bir düşünce de var.’

Remax Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan da “Yasanın ruhuna uygun olmayan Bağdat Caddesi sakinleri merak sardı” diyor ve ekliyor:

“Bağdat Caddesi, Kadıköy muhtemelen en riskli yer değil. Ancak son dönemde Esenyurt, Kadıköy’ü geçmiş durumda. Zaman geçtikçe de insanlar yasanın ruhuna uygun davranacaktır.”

Rakamlar da diyor ki;

“Esenyurt’ta halen bin 589 kentsel dönüşüm talebi olmuş. Kadıköy’de bin 215. Üçüncü sırada Küçükçekmece’de bin 140.”

En az talebin olduğu yerler ise Çatalca 11, Şile 5, Sultanbeyli 4, Başakşehir 1, Adalar’dan ise hiç talep gelmemiş.

Göz testiyle deprem riski

Remax Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan “İnsanlar depreme ne kadar dayanıklı diye sorguluyorlar ama sonuçta bireysel gözlemle karar veriyorlar. İkinci el konutlarda deprem raporunu soranlar var ama çok az” diyor.

Sıvasına, boyasına bakıp çatlak yoksa dayanıklıdır demenin depreme dair bilgisizliği barındırdığını çoktan öğrenmiş olmamız gerekiyor.

Mutlu’nun kitabı çıktığına göre yaz geldi demektir

Mutlu Tönbekici’nin tabiriyle ‘5 yıldızlı tatil fabrikalarını’ oldum olası sevmedim. Büyük otellerde tatil denildiğinde aklıma yüzlerce kişilik yemekhanede çeşidi bol ama lezzeti fakir yemekler, animatör gürültüsü, şezlong kapmaca yarışı gelir. Küçük çocuğu olanlara söz yok elbette. Tatilde huzur arıyorsanız, bu sene 17’ncisi yayımlanan Küçük Oteller Kitabı’na göz atın derim. Mutlu Tönbekici Türkiye’nin dört bir tarafını dolaşıyor, farklı bir tadı, ruhu, hikayesi olan otelleri tanıtıyor. Cumartesi günü gazeteye gitmeden önce Mutlu’nun davetine uğradım. Arnavutköy Çiftlik Balık’tan çıktığımda elimde kitabım sayfalarını çeviriyorum. Sonradan köylüsü olduğum Adatepe’ye bakıyorum. (Memleketimi kayırmama da kızmayın.) Adatepe Pansiyonu yerini almış. Yolunuz düşerse, Taşmektep’teki eğitimlere de katılmanızı tavsiye ederim.

Ferit Şahenk can suyu oldu

Bir önceki seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan, Nişantaşı ve Bebek Biber’in Genel Koordinatörü Cengiz Karavan’a soruyorum: “Ferit Şahenk’in eğlence hayatına ne etkisi oldu?”
Malum, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Doğuş gece hayatındaki yatırımlarına devam ediyor. Cengiz Karavan, “Herkese şevk verdi” diyor. Ferit Şahenk, eğlence hayatına da can suyu olmuş. Kimileri ‘bir gün bizim işletmeyi de büyük bir grup alır’ hayalindeymiş ama asıl önemlisi insanların daha bir şevkle yatırıma yönelmesiymiş.