BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu Twitter / Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğru-gerçek Twitter hesabı

CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Twitter hesabı kafaları karıştırdı. Peki Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek Twitter hesabı ne?

Abone ol

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Twitter hesabı karışıklığa sebep oldu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından adına sayısız Twitter hesabı açıldı. İhsanoğlu'nu takip etmek isteyen kullanıcılar ise şu soruyu soruyor: Gerçek Ekmeleddin İhsanoğlu Twitter hesabı hangisi? Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek Twitter hesabı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Twitter hesabı nedir? Twitter Ekmeleddin İhsanoğlu. Ekmeleddin İhsanoğlu gerçek Twitter hesabı hangisi?

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NDAN TWİTTER AÇIKLAMASI

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

İhsanoğlu sosyal medyada kendi adına açılan yüzlerce hesapla ilgili, “Twitter ve facebook hesabım yok. Önümüzdeki günlerde açacağız ve sizlere de duyuracağız. Adıma açılan profillerle ilgili yasal başvuruları yapacağız” açıklaması yaptı.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN GERÇEK TWİTTER HESABI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesiyle birlikte sosyal medyada İhsanoğlu fırtınası esmeye başladı. Özellikle Twitter'da adına birçok hesap açılan İhsanoğlu'nun hangi hesabının gerçekten kendisine ait olduğu çok tartışılır oldu.

MHP'li kaynaklara göre İhsanoğlu'nun gerçek Twitter hesabı @Drihsanoglucom 'dan başkası değil.

ekmeleddin ihsanoğlu twitter adresi, ekmeleddin ihsanoğlu twitter, ekmeleddin ihsanoğlu'nun gerçek twitter hesabı

Ancak diğer yandan @Drihsanoglu hesabı doğrulanmamış olmasına karşın 30 binin üzerinde takipçiye ulaşmış durumda.

ekmeleddin ihsanoğlu twitter, ekmeleddin ihsanoğlu kimdir, ekmeleddin ihsanoğlu gerçek twitter hesabı


EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

1943 yılında Kahire’de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor.

İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974’te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.

İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984’te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu’nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı.

1 Ocak 2005'te İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan İhsanoğlu, örgütün seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteri olma özelliklerini de taşıyor.

İhsanoğlu, 2013 yılının sonunda görevini İyad Medeni'ye devretti.

Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası.