BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'la yüz yüze görüştü!

Başbakan Erdoğan'ı Viyana ziyareti öncesi uyararak dünya gündemine oturan Avusturyalı Bakan Erdoğan ile görüştü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'daki temasları kapsamında, daha önce kendisine yönelik eleştirel açıklamalarda bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'u kabul etti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Grand Otel'de basına kapalı yapılan görüşmeye AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Görüşme sonrasında Kurz, açıklama yapmadan otelden ayrıldı.

Kurz dün Viyana'da Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın dün Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin 10'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliklerindeki konuşmasını eleştirmişti.

Viyana'da binlerce Türk'e seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasında, "Asimilasyona hayır, entegrasyona evet, tamam. Almancayı gayet iyi öğreneceksiniz ve Avusturya toplumuyla münasebetlerinizi çok iyi bir noktaya taşıyacaksınız ama asimile olmayacaksınız" demişti.

BU HUZURSUZLUK YARATIR

"Söz konusu açıklamalar Türkiye Başbakanı'nın seçim kampanyasını ülkemize taşıdığının çok açık bir göstergesidir ve bunlar huzursuzluğa neden oluyor" diyen Kurz, "Bunu reddediyoruz. Sadece ev sahibi ülkeye saygının daha farklı bir şey olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullanmıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I "UYARMIŞTI"

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, 13 Haziran'da yayımlanan röportajında da Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da yapacağı konuşmayla ilgili, "Başbakan Erdoğan'ı açık bir şekilde uyarıyorum. Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon titizlik isteyen zor bir durum. Yanlış bir söylem bizi geri götürebilir ve ortamı zehirleyebilir. Eğer pozitif bir konuşma yapıp, Almanca öğrenmek ve devlete sadık kalmak gibi konuları ele alırsa bize yardım etmiş olur. Bunu ondan bekliyorum. Ama eğer Almanya'daki gibi tersini yaparsa sadece biz değil, aynı zamanda Türk göçmenlere de zarar vermiş olur" demişti.