BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu Kürt sorunu için ne düşünüyor?

MHP ile CHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kürt sorununda ne düşünüyor? MHP'li Ruhsar Demirel El Cezire'ye anlattı...

Abone ol

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Kürt sorununa bakış açısını anlattı.

İHSANOĞLU KÜRT SORUNU İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

“Kürt meselesi gibi bazı konularda İhsanoğlu’nun MHP çizgisiyle ayrışma ihtimali var mı?” sorusuna yanıt veren Ruhsar Demirel, öncelikle partisinin meseleyi Kürt meselesi olarak tanımlamadığının altını çizdi.

ETNİSİTE İFADESİYLE AYRIŞTIRMA YAPTIĞINA RASTLAMADIM

“Sayın İhsanoğlu’nun bugüne kadar yazdığı makaleleler, kitaplar, izlediğim videolarında ben bir mezhep ayrımı cümlesine rastlamadım. Ya da bir etnisite ifadesiyle ayrıştırmasına da rastlamadım.  Sayın İhsanoğlu’nun ayrıma yönelik bir ifadesi benim gözümde yok. Aksine adaleti, hukuku, insan haklarını, özgürlüklerin işletilmesini ifade eden söylemleri var.

ADAYIMIZIN KÜRTLERDEN BİR RAHATSIZLIĞI YOKTUR

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Kürt sorunu tanımlamasına doğru bakmıyoruz. Şimdi ben elimin baş parmağından rahatsızım diyebilme lüksüm var mı? Yoktur. Aynı evde yaşayan insanlarız çatı da inşallah bu evin büyük çatısı olacak. Böyle olacağını zannediyorum bu kişisel kanaatim. MHP hep şunu söylemiştir; Kürtler bizim evimizde beraber yaşadığımız insanlardır, bir haneyi paylaştığımız insanlardır. Vücudumuzun bir uzvudur, birbirimizden rahatsız olmamız söz konusu olabilir mi? Ben eminim Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın da böyle bir rahatsızlığı yoktur.”