BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  GÜNCEL

Ekim Alptekin kimdir aslen nereli

Ekim Alptekin kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli soruları son günlerin merak edilen sorularından. Artı 1 TV'nin kuruluşu süreciyle ilgili Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar arasında yaşanan tartışmada da gündeme gelen Ekim Alptekin hakkında merak edilenler...

Abone ol

Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile ile ilgili soruşturma sonrasında gündeme gelen isimlerden biri de Ekim Alptekin oldu. TAİK Başkanı da olan Ekim Alptekin bir kaç farklı sektörde faaliyet gösteren iş adamıdır. 

Ekim Alptekin kimdir: Ekim Alptekin 1977 yılında dünyaya geldi. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'ın eski eşidir.  Gayrimenkul, havacılık ve danışmanlıkla alanlarında faaliyet gösteren iş adamıdır.  Halen Türkiye-ABD İş Konseyi'nin (TAİK) Başkanı ve Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesinin savunucusudur. 

Alptekin ailesi 1980 darbesinden sonra Hollanda'ya göç etti. Eğitim hayatını Hollanda'da tamamladı. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ve Temsilci Tom Lantos'ta personel olarak çalışmak üzere dokuz aylık bir burs aldı.

2005 yılında Alptekin, polis helikopterleri için güvenlik kameraları da dahil olmak üzere, Türkiye hükümetine terörle mücadele ekipmanı ve danışmanlık hizmetleri sağlayan bir işe başladı.

Aralık 2018'de Alptekin ve Bijan Rafiekian, federal lobicilik kurallarını ihlal etmek için bir komplo kurmakla suçlandı ve Alptekin, FBI müfettişlerine yanlış ifade vermekle de suçlandı. Nisan 2019'da Mueller Raporu olarak da bilinen 2016 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Rusya'nın Müdahalesine İlişkin Soruşturma Raporu'nda Alptekin'e atıfta bulunuldu. Alptekin son olarak Türkiye'de ve ABD'de kara para aklamak suçlamasıyla hakkında dava açılan Sezgin Baran Korkmaz'ın ortağı olduğuna ilişkin haberler çıktı.