BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak yeni düzenleme bu yıl geçerli olacak mı?

Ehliyet sinavi ne zaman yapilacak 2017'nin son sınavı ehliyete sayılı günler kaldı. Yazılı sınav olarak yapılacak ehliyet sınavı artık internet üzerinden yapılacak. Peki bu yıl yapılacak ehliyet sınavı için geçerli olacak mı?

Abone ol

Binlerce adayın gireceği yazılı ehliyet sınav tarihleri belli oldu. 2017'nin son sınavı olan ehliyet sınavı 23 Aralık tarihinde yapılacak. Yeni düzenlemeyle birlikte ehliyet sınavı artık internet üzerinden yapılacak. Peki bu sistem 23 Aralık ehliyet sınavı için geçerli olacak mı?

2017 yılının son ehliyet sınavı, 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 4 Ocak’ta ilan edilecek. Sınava girecek adayların başarılı olabilmeleri için, en az 70 puan alması gereklidir. 70 puana ulaşamayan adaylar gelecek yılın ehliyet sınavlarına girebilir. 

EHLİYET SINAVINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm motorlu taşıt sürücü kursu ile açık ortaokul ve açık lise sınavlarını 81 ilde elektronik sınav (e-sınav) merkezleri açacak. Gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavları ile açık ortaokul ve lise sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak. Kalkınma Bakanlığı da e-sınavuygulamasının yaygınlaştırılmasına katkı verecek.