BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav yeri giriş belgesi alma ekranı

2018 ehliyet sınavı için artık günler kaldı 10 Şubat cumartesi günü saat 14.00'de yapılacak olan ehliyet sınavı sonuçları bu sene ilk kez sadece 35 dakika içinde açıklanacak. Ehliyet sınavından geçmek direksiyon sınavına hak kazanmak için 70 puan ve üzeri almanız gerekiyor. Peki ehliyet sınav yerleri açıklandı mı, 2018 ehliyet sınav yeri sorfulama sistemi meb.gov.tr'de erişime açıldı. Syrıca sürücü adayları 2018 ehliyet parası olarak 75 lira ödeyecekler. Direksiyon sınavına ise 70 puan ve üzeri alanlar girmeye hak kazanacak.

Abone ol

2018 ehliyet sınavı ne zaman, ehliyet sınavı parası ne kadar hangi bankaya ne kadar yatırılacak sorularının yanıtı haberimizde. 2018 yılının ilk ehliyet sınavı 10 Şubat Perşembe günü saat 14.00'te yapılacak. Sürücü adayları 2018 ehliyet parası olarak 75 lira yatıracak. 2018 ehliyet sınav sonuçları ise 35 dakika içinde meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Ehliyet sınav sorgulama işlemi ise MEB sonuç sorgulama ekranından TC numarası ile yapılacak. 

2018 ehliyet sınavı ne zaman: 2018 yılının ilk ehliyet sınavı, 10 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınav, 2017 yılının son ayında gerçekleştirilen sınavda başarı elde edemeyenler için büyük önem arz edecek. Sonraki sınavlar ise şu tarihlerde uygulanacak;

2018/MTSKS-1 10 ŞUBAT 2018 (saat 14.00)- 2018/MTSKS-2 21 NİSAN 2018 (saat 14.00) - 2018/MTSKS-3 04 AĞUSTOS 2018 ( saat 14.00)- 2018/MTSKS-4 20 EKİM 2018 (saat 14.00)- 2018/MTSKS-5 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)- 2018/MTSK e-Sınavı e-Sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 (yedi) günü yapılacaktır.

Bu yılda gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavlarında bir de yenilik yer alacak. Tam olarak tarihi belirlenmese de ehliyet sınavında ilk kez elektronik sınav uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 2018 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı’nın tarihi belli oldu. Ehliyet almak isteyen binlerce sürücü adayı ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye merak ediyor? İşte MEB’in resmi internet sayfasında yayınladığı 2018 ehliyet sınav tarihi…

2018 EHLİYET SINAVI ÜCRETLERİ NE KADAR?: Adaylar, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 75.00 (yetmişbeş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaklar.

Adaylar ayrıca, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecek. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adaylarda olacak.

SINAV SONUÇLARI 35 DAKİKADA AÇIKLANACAK: MİLLİ Eğitim Bakanlığınca (MEB), ehliyet alacak adayların direksiyon uygulama sınav değerlendirmeleri, Ankara'daki pilot bölgede tablet bilgisayarlarla yapılmaya başlandı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, bakanlık tarafından sürücü adaylarına, teorik sınav sonrasında direksiyon uygulama sınavlarının düzenlendiğini söyledi.

Her yıl 1.5 milyonu aşkın kursiyerin direksiyon uygulama sınavlarına alındığını belirten Şamlıoğlu, "Uygulama sınavlarındaki başarısızlıklar da göz önünde bulundurulduğunda her yıl 2 milyonu aşkın sürücü adayına sınav yapılıyor" bilgisini paylaştı.

Direksiyon uygulama sınavlarının diğer kâğıt-kalem kullanılan yazılı sınavlardan farklı özelliklerinin bulunduğuna işaret eden Şamlıoğlu, bu sınavların AB standartlarının üzerine çıkarak iyi bir noktaya geldiğini aktardı.

Uygulama sınavının hafta sonları 07.00-17.10 saatleri arasında yapıldığına değinen Şamlıoğlu, adayların araca ilişkin teknik bilgileri, kalkış yapma, direksiyon hâkimiyeti, şerit izleme ve değiştirme, kavşaklara yaklaşma, sollama, hız kuralları, ani fren yapma, geri park etme gibi çeşitli becerilerinin ölçüldüğünü anlattı.

Direksiyon uygulama sınavı değerlendirmelerinin daha önce her kursiyer için hazırlanan 3 evrak üzerinden yapıldığını söyleyen Şamlıoğlu 2018 itibarıyla Ankara'da başlatılan pilot uygulama kapsamındaki değerlendirmelerin tablet bilgisayarlarla yapılmasının startını verdiklerini belirtti. Şamlıoğlu, uygulamayı kısa bir süre sonra 81 ile yaygınlaştıracaklarını, böylece ülke genelinde uygulama birliğine geçileceği bilgisini verdi.

Sınav uygulamalarının tablet ile yapılmasının çok büyük bir fırsat ve imkanı beraberinde getirdiğinin altını çizen Şamlıoğlu, "Sürücü kursları ve kamuya yıllık 3 milyon liralık tasarruf sağlanacak. Ayrıca uygulama, toner, kağıt ve fotokopi masrafları dikkate alındığında yıllık 10 milyon sayfa kağıt tasarrufunu beraberinde getirecek." dedi.

Şamlıoğlu, önceki uygulamalarda sınav sonuçlarının sınav yapıcılardan elektronik ortama aktarılma sürecinin uzun zaman aldığına dikkati çekerek, "Şimdi ise tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarılacak. Böylece zamandan da büyük tasarruf sağlanmış olacak" diye konuştu.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN: Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.