BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.405,24
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a uyarı! Bu yapılırsa PKK ve FETÖ'ye...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her ilde isteyen avukatlar bir araya gelip baro kurabilir açıklamasıyla ilgili; ''bu yapılırsa PKK, FETÖ gibi terör örgütleri bugün hayal bile edemedikleri altın bir fırsat yakalarlar. Etraflarına topladıkları, farklı söylemlerle akıllarını çeldikleri insanlarla kendi barolarını ve birliklerini kurarlar. Bunların arkasındaki yabancı devletler de bu yapıları muhatap alır'' dedi.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuştu. TBB Başkanı, isimlerindeki ‘Türkiye’ ifadesinin kaldırılmak istenmesine, “Bu vatan için yüreği titreyenlerin görüşü dikkate alınmalı” diyerek karşı çıktı.

İllerde baroları tek pota altında toplayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Erdoğan'ın her ilde isteyen avukatlar bir araya gelip baro kurabilir açıklamasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Barolar Birliği'nin milli duruşunu sorgulayan cümlelerini gerçekten hayretle dinledik. Üzücü. Ciddi bir bilgi yanlışı var.

Cumhurbaşkanı, kendisi gibi düşünmeyen ama bu vatan için yüreği titreyen başkalarının görüşlerini dikkate almak zorunda. Yapıcı uyarılar, öneriler, eleştiriler daha doğruyu bulmak içindir. Cumhurbaşkanı, Baroları ve Türkiye Barolar Birliği’ni bölmekten söz ediyor. ‘Türkiye Barolar Birliği’nin adından Türkiye kelimesi çıkarılmalıdır. Bunu, Bakanlar Kurulu yapsın' diyor. Bilgi yanlışlığı buradan başlıyor. Biz, Anayasal dayanağı olan kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüyüz. Adımızdaki Türkiye kelimesi de Bakanlar Kurulu Kararıyla değil, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'yla verilmiştir.

PKK VE FETÖ İÇİN ALTIN FIRSAT

Açık söyleyeyim. ‘Her ilde isteyen avukatlar bir araya gelsinler istedikleri gibi baro kursunlar, bunlar da ayrıca kendi birliklerini oluştursunlar' demek Türkiye’yi bölmektir. Bu yapılır ise; PKK, FETÖ gibi terör örgütleri bugün hayal bile edemedikleri altın bir fırsat yakalarlar. Etraflarına topladıkları, farklı söylemlerle akıllarını çeldikleri insanlarla kendi barolarını ve birliklerini kurarlar. Bunların arkasındaki yabancı devletler de bu yapıları muhatap alır.

MESLEK ÖRGÜTLERİNİN MUHATABI BİZİZ

Bugün uluslararası meslek örgütlerinin muhatabı biziz. Hem hukukun üstünlüğünü ve adil yargılama hakkını savunuyoruz hem de tüm dünyaya, bazen duymaktan hoşlanmasalar da, Türkiye’ye saldıran terör örgütlerinin yaptıklarını anlatıyoruz. Eğer Cumhurbaşkanı’nın dün birkaç cümleyle ifade ettiği gibi birden çok birlik ve bir ilde birden çok baro kurulur ise dediğim gibi, dünya kamuoyunu yönlendiren kimi uluslararası meslek örgütler ve yabancı basın, sadece duymak istediklerini söyleyen bu ayrılıkçı yapıları muhatap alır.

Metin Feyzioğlu'ndan çarpıcı iddia! Erdoğan'a yanlış bilgi verildi

Erdoğan'ın açıklaması sonrası o kuruluşlar için düğmeye basıldı