BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.413,85
HABER /  GÜNCEL

Eğlencenin faciaya dönüştüğü an!

18 yaşındaki Hatice Ataman 'discovery' adlı oyun aletinden düşerek ağır yaralandı. Ataman kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Abone ol

Küçükçekmece'de LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sonrası kuzeniyle birlikte eğlenmek için lunaparka giden 18 yaşındaki Hatice Ataman 'discovery' adlı oyun aletinden düşerek ağır yaralandı. Ataman kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Babalar gününde kızını kaybeden Halit Ataman, "Sınavdan sonra çok mutluydu. Lunaparka gideceğim dedi. Git dedim. Sonra ölüm haberi geldi. Kızım Avukat yada Savcı olmak istiyordu. Lunapark hakkında suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

DİSCOVERY DEHŞET SAÇTI

Göl kenarında bulunan Kavaklı Lunaparkında dün 17.00 sıralarında meydana gelen feci kaza iddialara göre şöyle gelişti. Dün yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı giren Hatice Ataman teyzesinin kızı ile birlikte Lunaparka gitti. Lunaparkta bir süre gezerek sınav stresini atan Hatice Ataman daha sonra kuzeni ile birlikte 'discovery' adlı oyun aletinin yanına geldi. İki kuzen daha sonra 'discovery' adlı oyun aletine bindi. Oyun aletine binen Hatice Ataman'ın yükseldikten sonra henüz belirlenemeyen nedenle emniyet kemeri açıldı. Bir anda dengesini kaybeden Hatice Ataman demirlere tutunamayınca yaklaşık 20 metre yükseklikten aşağı düştü. Ataman'ın yanında bulunanlar ise tutunarak düşmekten son anda kurtuldular. Kanlar içinde yerde kalan Hatice Ataman olay yerine çağrılan ambulansla Sefaköy Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Hatice Ataman yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AVUKAT YA DA SAVCI OLMAK İSTİYORDU

Babalar gününde evlat acısıyla yıkılan Halit Ataman, cenaze işlemleri için geldiği Adli Tıp Kurumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Acılı baba, "Kızım LYS sınavına girdi. 120 dakikada bütün soruları çözerek çıktı. Ben okul önünde bekledim. Sınavı iyi geçmiş çok mutluydu. Sonra eve gittik. Eve gittikten sonra 'Baba ben lunaparka gidebilir miyim' dedi. Bende izin verdim. Teyzesinin kızı ile birlikte lunaparka taksiye binerek gittiler. Sonra bana kızımın emniyet kemerinin açılarak aşağıya düştüğü ve hastanede öldüğü haberi geldi. İçim yanıyor. Başka çocuklar yanmasın. Kızım avukat yada savcı olmak istiyordu. Ama babalar gününde kızımı kaybettim. Lunapark hakkında suç duyurusunda bu bulunacağım. Aynı cihazdan bir ay önce bir kişi düşüp yaralanmış ölümden dönmüşler. Lunapark yetkilileri bu olaydan sonra cihazı değiştirdiklerini söylediler. Yeni bir cihaz aldıklarını söylediler" dedi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Kazadan sonra lunaparkın sahipleri ile görüşmeye gittiğini söyleyen amca Mehmet Ataman ise, "Lunapark yetkilileri emniyet kemeri takılı olmadığı zaman cihazın çalışmaması gerektiğini söyledi. Kendilerinde bir ihmal varsa, bu işin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Ama, yeğenimin emniyet kemeri açıldığında yandaki iki kızında açılmış. Onlar tutunduğu için düşmemiş. Cihaz durduktan sonra aşağıya indiklerinde ise kemerler açılmamış. Hukuki olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Duyduğumuza göre bilirkişi heyeti giderek inceleme yapacakmış. Daha öncede o cihazdan düşen gençler olmuş" dedi.

DAHA ÖNCE DE KAZA OLMUŞ

Kavaklı lunapark isimli işletmede 'discovery' oyun aletinde 20 Mayıs'ta yine bir kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Cihazın harekete esnasında emniyet kemerinin açılması sonucu Bihlun K.(17) ve Aykut G. (17) yere düşerek yaralanmışlar. Lunapark yetkilileri, bu kazanın ardından 'discovery isimli oyun konsolunu değiştirdikleri ve yeni bir konsol aldıkları iddia ettiler.

 

ŞEYTANİ PLANIN AYRINTILARI ŞOK ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Hakkari'de tanıştığı sevgilisini Erzurum'a çağırıp, 7 yıllık eşini öldürten kadın ile sevgilisinin, cinayet öncesi yaptıkları telefon görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Sevgilisine, abisi olarak tanıttığı kocasını öldürten kadının "İlk hamleyi yaptıktan sonra kaç" ve "Ben de kalp hastalığı var. Ağabeyimin öldürülmesine dayanamam" sözleri teknik takibe takıldı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğünde yardımcı personel olarak çalışan Recep İ.'yi (32), 23 yerinden bıçaklayarak öldüren Keşfettin Ö. ile (24) Kamile İ.'nin (28) cinayet öncesi cep telefonda konuştukları korkunç plan, teknik takibe takıldı. Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kamile İ. ile Keşfettin Ö.'nün telefon konuşmasına 'gerekçeli karar'da yer verildi.

İŞTE O KONUŞMALAR

Kamile: Ağabeyim (kocası) bana sürekli işkence yapıyor. Artık dayanamıyorum
Keşfettin: Biraz sabırlı ol, abin, seni öldürmez
Kamile: 23.30'a kadar dışarıda bekleyeceksin, abim (kocası) yattıktan seni içeri alacağım
Keşfettin: Tamam sakin ol..
Kamile: Ben de kalp hastalığı var. Ağabeyimin öldürülmesine dayanamam
Keşfettin: Tamam sen merak etme, gerisini bana bırak
Keşfettin: Alo ben geldim Pencereden bir bak yüzünü göreyim
Kamile: Tamam bakıyorum
Kamile: İlk hamleyi sen yaptıktan sonra kaç
Keşfettin: Merak etme..
Kamile: Ağabeyim İskender daha yatmadı, uykuya geçtikten sonra seni içeri alacağım
Kamile: Tamam yukarıya sessizce gel, çocuklar uyuyor
Keşfettin: Tamam tamam
Kamile: Kaçarken artık kimse seni tanımaz
Keşfettin: Tamam tamam sessiz ol

CİNAYET NASIL OLMUŞTU

Cinayet, geçtiğimiz 9 Şubat'ta saat 23.30 sıralarında Murat Paşa Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'nde meydana geldi. Korucu olan babasının, Hakkari Şemdinli'de bir çatışmada şehit olması üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı personel olarak işe başlayan Recep İ.'nin eşi Kamile İ., yaz tatil için gittiği Hakkari'de Keşfettin Ö. ile tanıştı. Dört çocuk annesi Kamile, Erzurum'a döndükten sonra güzel bir kadının fotoğrafını Keşfettin'e gönderip kendisini 'Aysel' olarak tanıtarak mesajlaşmaya başladı.

Kamile İ., yaklaşık 6 ay aşk mesajları gönderdiği Keşfettin Ö.'yü, "Ağabeyim beni dövüyor, gel onu öldür" diyerek Erzurum'a davet etti. "Ağabeyim uyuyunca seni eve çağıracağım. Kapıyı, Hakkari'de tanıştığın Kamile açacak" diyen Kamile İ., eşi uyuyunca Keşfettin Ö.'yü eve alıp bir bıçak verdi. Keşfettin Ö., yatağında uyuyan Recep İ.'yi 23 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

 

AYŞEGÜL TECAVÜZCÜSÜNÜ AFFETMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'ne bağlı Başören Köyü'nde muhtarın kızı 17 yaşındaki Ayşegül D., iki hafta önce kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 23 yaşındaki Fatih Öztürk'ü tabancayla öldürdü.

Cinayet, köyde Nurettin Yıldız'a ait samanlıkta cumartesi günü saat 11.00 sıralarında işlendi. Fatih Öztürk, hayvanları için Nurettin Yıldız'dan satın aldığı samanı taşımak için traktörünü samanlığa yanaştırdı. Yıldız, çuvala saman doldururken babasına ait tabancayla gelen Ayşegül D. 7 el ateş etti. Nurettin Yldız vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirdi.

Jandarma tarafından yakalanan Ayşegül D. ifadesinde, iki hafta önce tarlada sebze dikerken yanına gelen Fatih Öztürk'ün kedisine tecavüz ettiğini ileri sürerek bu nedenle öldürdüğünü söyledi. Ayşegül, cinayeti anlatırken şöyle dedi, "Bana tecavüz eden Fatih Öztürk, 'Bu olayı kimseye söyleme. Söylersen seni ve aileni de öldürürüm' diyerek tehdit etti. Bana tecavüz eden genci takip etmeye başladım. Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında samanlıkta çuvala saman dolduran Fatih Öztürk'ü karşımda görünce beynimden vurulmuşa döndüm ve tabanca ile kurşun sıkmaya başladım. Bana 'Ne olur vurma' diye yalvardı. 'Bana tecavüz ederken ben de çok yalvarmıştım' diye cevap verip, kurşun sıkmaya devam ettim." Ayşegül D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ROL ARKADAŞINA TECAVÜZ ETTİ İDDİASI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bir dizide birlikte rol aldığı kız arkadaşı B.O.'yu tecavüz ederek dövdüğü iddiasıyla tutuklanan oyuncu C.D.D. 13 yıl hapis istemiyle yargılanacak

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir'de çekilen ve ulusal bir kanalda yayımlanan dizide, birlikte rol aldığı kız arkadaşı B.O.'yu (36) tecavüz edip dövdüğü iddiasıyla tutuklanan oyuncu C.D.D. (23) hakkında, "cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhalefet"ten 13 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Olay, iddiaya göre 1 Haziran'da Alsancak'ta meydana geldi. Dizide 'F.' karakterini canlandıran B.O., 'D.'yi oynayan C.D.D.'nin kendisini dövüp zorla tecavüz ettiğini öne sürerek polise başvurdu. B.O. ifadesinde şunları anlattı: "Kendisiyle 1.5 yıl önce bir sanat merkezinde tanıştık. Bir hafta sonra eşyalarını da getirdi, birlikte yaşamaya başladık. Üçüncü aydan sonra kendisi beni kıskanmaya başladı. Her sinirlendiğinde hep mazeret uydurarak beni dövüyordu. Sonra da ağlayarak benden af diliyordu. Baskılardan ve hürriyetimi engellemesinden dolayı geçen yıl eylül ayında karakola gidip şikâyetçi oldum. Hakkında işlem yapıldı."

B.O., geçen yıl Antalya'da da kötü günler yaşadığı C.D.D.'nin kendisini aldattığını öğrendiğini söyledi. B.O., C.D.D.'nin kendisinin çıplak olarak resimlerini çektiğini de belirtti.

TAMAMEN İFTİRA

Oyunculuk ve menajerlik yaptığını belirten tutuklu sanık C.D.D. ise suçlamaları kabul etmedi. C.D.D. ifadesinde şunları söyledi: "Bunlar tamamen iftiradır. Ben kesinlikle kendisinin çıplak resimlerini çekmedim.

Cep telefonum ve bilgisayarımda inceleme yapılmasını istiyorum. Kendisi benim kız arkadaşım, hatta oyunculuk konusunda hocamdır. Aynı evde uzun zamandır birlikte yaşamaktayız, aramızda aşk ilişkisi olmuştur. Olayın bu şekle dönüşmesinin nedeni, birlikte kurduğumuz şirket ve şirket için aldığımız ortak kredi kartı harcamalarımızın ödenmemesinden duyduğu öfkedir. Ayrıca, birlikte olduğumuz 1.5 yıl içinde zaman zaman onu aldattığım için bana karşı tepkilidir. Benim şöhretim artınca, başka kadınlarla beraber olmamı kabullenemedi. Kendisi son zamanlarda dizide rol alamaz duruma geldi. Beni kıskandığından bunları yaptı."

Tutuklu olarak yargılanacak olan C.D.D., önümüzdeki günlerde 'cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 13 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim önüne çıkacak. 

ÇAKMAKLA OYUN MİNİK KIZI YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Gaziantep'te çakmakla oynayan 3 yaşındaki Evin, kendini yaktı. Vücudunun yüzde 70'i yanan minik Evin'e babasından deri nakledildi.

Gaziantep'in Arabanhisar Köyü'nde Fatma- Cuma Sümbül çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evin Merve Sümbül, çakmakla oynarken kendini yaktı. Annesinin su doldurmak için bahçeye çıktığı sırada Evin Merve Sümbül eline geçirdiği çakmak ile oynarken bir anda üzerindeki elbiseler alev aldı. Bağırmasına rağmen sesini annesine duyuramayan Evin Merve Sümbül'ün vücudunun büyük bir bölümü yandı.

Kızının ağlaması ile odaya giren anne Fatma Sümbül gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Anne Sümbül komşularının da yardımı ile kızını Gaziantep Devlet Hastanesi'ne götürdü.Yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede yanık merkezinde yer olmadığı için Evin Merve Sümbül, Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildi.

Evin Merve Sümbül'ün göğüs istikametinden ayak parmaklarına kadar tamamen yandığı belirtildi. Doktorlar, Merve'nin eski sağlığına kavuşması için en az 5- 6 ameliyat ve uzun bir süre tedavi görmesi gerektiğini kaydettiler. Vücudunun yüzde 70'i üçüncü derecede yanan Evin'e babasından alınan deri nakledildi. Hayati tehlikeyi atlatan Evin Merve Sümbül'ün uzun bir süre hastanede tedavi göreceği bildirildi. 

SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ DENİZDEN CESEDİ ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Ordu'nun Ünye ilçesinde serinlemek için denize giren 15 yaşındaki çocuk, boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Uzunkum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hafta sonu nedeni ile üç arkadaş denize girmek üzere Uzunkum mevkiine gittiler. Bir süre sonra çocuklar suda çırpınmaya başladı. Vatandaşlar, denizde boğulma tehlikesi geçiren 2 çocuğu kurtarırken, Ozan Gül (15) dalgalar arasında kayboldu. Olay, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine haber verildi.

Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmaları sonucu dalgıçlar, Ozan Gül'ün cesedine ulaştı. Babalar Günü'den evlat acısını yaşayan Şenol Gül, gözyaşlarına boğuldu. Ozan Gül'ün bu yıl Necmettin Polvan İlköğretim Okulu'ndan mezun olduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor. 

PARÇALANMIŞ CESET GÖRENLERİ ŞOK ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Şile'de ormanlık alanda parçalanmış halde bir erkek cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kömürlük Köyü Kömürcüoda Kepekli mevkisinde parçalanmış ve çürümüş haldeki cesedi gören köylüler, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 1 hafta-10 gün önce atılan, parçalanmış haldeki ceset üzerinde inceleme yaptı.

İlk incelemelerde bir yara ya da darp izine rastlanmayan, 40-45 yaşlarındaki erkek cesedinin, başka bir yerden getirilerek atılmış olabileceğini belirten jandarma yetkilileri, kötü kokudan dolayı köylüler tarafından fark edilen cesedin, atıldıktan sonra yabani hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceğini belirtti.

Kimliği tespit edilemeyen ceset, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
 

YOL VERME TARTIŞMASI ÖLÜMLE BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Hatay'da, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi Serdar Çoşkun, yol verme tartışmasında bıçaklanarak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, bugün gireceği sınav için gerekli ders notlarını almak üzere yürüyerek evden çıkan Serdar Çoşkun (25), kampüs yakınlarına geldiğinde 4 kişilik bir grupla yol verme sebebiyle tartışmaya başladı. Coşkun, tartışmanın büyümesi üzerine ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından başından ve vücudundan 5 bıçak darbesi aldı.

Yere yığılan Serdar Çoşkun'u, yanındaki arkadaşları yaya olarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdü. Aldığı bıçak darbelerine rağmen yürüyerek hastaneye gelen Coşkun, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

ERZİNCAN'DA FUHUŞ OPERASYONU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği fuhuş operasyonunda 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Kentin Hocabey Mahallesi'nde bir evde fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, ev sahibi 32 yaşındaki M.F.'yi, evin yakınında bir otomobilde 3 kişiyle pazarlık yaparken gözaltına aldı. Alınan ifadelerinde M.F.'nin evindeki kızların, 3 erkeğe 100'er lira karşılığında pazarladığı belirlendi.

Eve baskın yapan polis, Gürcistan vatandaşı 43 yaşındaki M.A. ile 17 yaşındaki G.F. ve 16 yaşındaki H.B. ile karşılaştı. Gürcistarnlı kadının, yurttan kaçtıkları ileri sürülen iki kıza pazarladığı ileri sürüldü.

Küçük yaştaki kızlar Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan ev sahibi ve Gürcistanlı kadınla 3 erkek hakkında işlem başlatıldı.