BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Haberal'ın mazbatası adliyede

12 Haziran'da milletvekili seçilen tutuklu isimler birer birer mazbatalarını almaya başladı. İşte ilk isimler...

Abone ol

CHP'den milletvekili seçilen "Ergenekon" tutuklusu Mehmet Haberal'ın mazbatasını oğlu ve kardeşi aldı. Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı tahliye dilekçesini vermek için adliyeye geldi. Balbay'ın mazbatasını ise avukatı Mehmet İpek aldı. Balbay'ın avukatlarının ise tahliye dilekçesini yarın vermesi bekleniyor.

CHP'den 1'inci sırada milletvekili seçilen "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan ve kardeşi Osman Haberal, sabah saatlerinde İl Seçim Kurulu'na geldi. Erkan ve Osman Haberal, Mehmet Haberal'ın mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Aykın Özer'in elinden aldı. Erkan ve Osman Haberal, adliye çıkışında açıklama yapmazken, görüntü alınmasını da istemedi. Oğlu ve kardeşi, mazbatayı İstanbul'da babasının avukatlarına ulaştırmak üzere yola çıktığını söyledi. Haberal, mazbatayı alacak olan avukatların da ağabeyinin tahliyesini içeren dilekçe ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı. 

Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı, saat 15.50'de, Prof. Dr. Haberal'ın mazbatası ile tahliye dilekçesini iletmek üzere, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kalemine geldi. Gazetecilerin ısrarı üzerine mazbatayı gösteren Prof. Haberal'ın avukatı Helvacı, "Mesai saati doluyor. Yetişmem lazım" diyerek, açıklama yapmadan adliye binasına girdi.

BALBAY MAZBATASINI ALDI

Gazeteci Mustafa Balbay'ın mazbatasını ise avukatı Mehmet İpek aldı. İzmir İl Seçim Kurulu'ndan Balbay'ın mazbatasını alan avukat İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mazbatayla birlikte başvurarak Balbay'ın tahliyesini isteyeceklerini belirtti.

TAHLİYE TALEBİ YARIN

İpek, tahliye talebini İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, bugün yetişmezse yarın sabah ileteceklerini kaydederek, "Dosyadaki mevcut taleplerimize daha önce milletvekili seçildikten sonra tahliye edilen siyasilerle ilgili emsal kararlara atıfta bulunarak, kanunlar önünde eşitlik ilkesi gereğince bir tedbir olan tutuklamanın sona erdirilmesini de ekleyeceğiz" dedi.

Tahliye talebini sunduktan sonra mahkemenin vereceği kararı bekleyeceklerini belirten İpek, Balbay'ın 24 Haziran'da yapılacak yemin törenine katılmasını umut ettiklerini dile getirdi.