BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim politikası değil, ideolojik tavır!

CHP'li Serter, 1997'de 581 imam hatip ortaokulunun kapatıldığını, 4+4+4 eğitim sisteminin ardından bin 141 imam hatip ortaokulu açıldığını söyledi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sisteminin birinci ayına ilişkin verileri açıkladı. Serter, taşımalı eğitimin, öğrenci, aile ve devlet açısından külfet olduğunu belirterek, traktör römorkunda okullara taşınan öğrencilerin bulunduğu fotoğrafları gösterdi.

555 BİN ÖĞRENCİYE NE OLDU

Serter, 2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci sınıflara kesin kayıt sayısının 1 milyon 285 bin olduğunu, bu yıl, e-kayıt sistemi doğrultusunda yaş grubu itibariyle kayıt yaptırması gereken öğrenci sayının 2 milyon 313 bin 888 olduğunu belirterek, kesin kayıt sayısının ise 1 milyon 758 bin olduğunu açıkladı. Serter, “555 bin 888 öğrenciye ne oldu? Bakan, rapor alıp okula kayıt yaptırmayan öğrenci oranının yüzde 3 olduğunu söylüyor. Ancak bu oranın, yüzde 24 olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

MÜDÜRÜLER ZORLA DER SEÇTİRİYOR

Seçmeli derslere de değinen Serter, “Seçmeli dersleri kim seçiyor? Veli ve okul yöneticileri seçiyor. Velinin seçmesi bile son derece çağdışı ama şu anda müdürler zorla seçtiriyor. ‘Öğretmen yok, ders açamayız' diye baskı yapıyorlar. Öğrenciler ağırlıklı olarak din modülüne yönlendiriliyor” dedi.

Serter, 60 ve 83 aylık çocukların aynı sınıfta eğitim yaptıklarını da belirterek, öğretmenlerin küçük yaştaki çocukları ‘üzülerek yok saydıklarını‘ söylediklerini anlattı.

Serter, Diyarbakır Bismil'de, 2010'da yıkım kararı alınan bir okulda, çatı onarımının ardından 600 öğrencinin eğitime devam ettiğini de belirterek, okulun fotoğrafını gösterdi. Eğitimin kötü koşullarda yapıldığına dair fotoğraflar gösteren Serter, sığınakların, kütüphanelerin, laboratuvarların, derslik yapıldığını söyledi.

İDEOLOJİK TAVIR

İmam hatip okullarında sadece birinci sınıflarına öğrenci alındığını, yüzde 75'in boş olduğunu belirten Serter, “1997'de 581 imam hatip ortaokulu kapatıldı, 4+4+4 sonrası bin 141 imam hatip ortaokulu açıldı. Bu bir eğitim politikası değil, ideolojik tavır, rövanş alma politikası, çocuklarımız üzerinden AKP'nin siyaset yapma modelidir” dedi.

Van’da Atatürk İlköğretim Okulu’nun adının Tenzile Ana İlköğretim Okulu yapılmasına da tepki gösteren Serter, “Sayın Başbakan annesinin ismini yaşatmak istiyorsa, ekonomik durumu iyi, hemen bir ilköğretim okulu yaptırsın, annesinin ismini versin. Biz de alkışlayalım” dedi.