BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.488,67
HABER /  GÜNCEL

İnşaatında 11 işçinin öldüğü AVM'ye protesto!

Esenyurt'ta, şantiyesinde çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybettiği AVM'nin açılışı protesto edildi.

Abone ol

Esenyurt'ta, şantiyesinde çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybettiği alışveriş merkezi bugün açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları ise açılışı protesto etti.

NE ÇABUK UNUTUUNUZ

Marmara Park Alışveriş Merkezi'nin şantiyesinde çıkan yangında 11 işçi yanarak can vermişti. İnşaat tamamlandı ve alışveriş merkezi bu sabah faaliyete girdi. Ölen işçilerin yakınları ve onlara destek veren bir grup alışveriş merkezi önünde toplanarak açılışı protesto etti. Grup, 'Ne çabuk unuttunuz. İş cinayetlerini unutmadık unutturmayacağız' yazılı pankart açtı. Grup, 'İş kazası değil bu bir cinayet', 'Sorumlular belli adalet istiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

CANIMIZI ACITIYOR

Yangında hayatını kaybeden işçilerden Barış Kıyak'ın kız kardeşi Damla Kıyak, grup adına basın açıklaması yaptı. Kıyak açıklamada "Reklam kampanyalarıyla Marmara Park AVM açılışı duyuruları yapılıyor. Daha 11 işçinin ölümünün üzerinden 1 sene geçmedi. İnsanda bir parça utanma ve haya olur. Acımız bu kadar tazeyken ve bu yapıyı inşa edenler sanık olarak mahkeme huzurunda yargılanırken, hiçbir şey olmamış gibi davranılması canımızı acıtıyor." şeklinde konuştu.

Protesto sırasında bazı işçi yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Grup, açıklamanın ardından slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.