BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a seçim resti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin erken seçimden kaçtığını iddia ediyordu. O sözlere CHP'nin en önemli adamından cevap geldi.

Abone ol

Köşk vetosu sonrası erken yerel seçim için yeni uzlaşma aranıyor. Dün MHP ile görüşen AK Parti CHP'den bugün için randevu aldı.

AK Parti ile CHP arasındaki görüşme öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yerel seçimlerin kış şartlarına denk gelmesi nedeniyle teşebbüste bulunduklarını belirterek, "Tek başımıza sayımız yetmediği için tekrar siyasi partilerle görüşme yapıyoruz" diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN: HODRİ MEYDAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, seçimden kaçmadıklarını söyledi.

Tekin, "Ana muhalefet seçimden kaçmaz, tarihle ilgili bir takıntımız yok. Ana muhalefet size "hodri meydan" diyor. Niye biz idari yapıyı tartışmıyoruz? Tarih hiç önemli değil ama bu Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'nın Türkiye'ye getirisi, götürüsü konusunda toplumun bir bilgisi var mı acaba?" diye sordu.

Gürsel Tekin şöyle konuştu:

'RANTÇI SİYASET ANLAYIŞINDAN VAZGEÇELİM'

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin takıntısı tarih filan değildir. İdari yapıda Türkiye'nin koşullarına uygun, yurttaşlarımızın, milletin beklentilerine cevap verecekse hiç sorun yok. Ama bir gece yarısı kanun teklifi getireceksiniz, tartışılmayacak, odalar, üniversiteler konuşmayacak... Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri bu tasarıyı hazırlayanlar Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler karşılıklı oturup konuşalım ve bu tasarı Türkiye'ye ne kadar yarar, ne kadar zarar getiriyor bütün kamuoyu bizi izlesin.

İngiltere’de yargılanan belediye başkanı var mı, Almanya’da ranttan beslenen belediye başkanı var mı? Dört yurttaştan bir tanesinin mülkiyet sorununun çözülemediği bir ülkeden bahsediyoruz. Bunların hiçbirisini konuşmayacağız Mart mı olsun? Ekim mi olsun? Tarih takıntımız yok, idari yapıyla ilgili itirazlarımız var. Bu konuda hassasiyet içinde davranırlarsa bu sorun çözülecektir. Rantçı anlayıştan vazgeçip, halkçı bir anlayışa geçelim."