BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Eğer tıklarsanız o adam ölecek

Killwithme “Benimle Öldür” filmi internet dünyasının ve bu dünyanın müdavimlerinin sınırının nereye varabileceğini derinden irdeliyor.

Abone ol

Sizi de bu sayfaya taşıyan insanoğlu’nun içindeki o dayanılmaz merak duygusu oldu. İşte 2008 yapımı Killwithme “Benimle Öldür” filmi internet dünyasının ve bu dünyanın müdavimlerinin sınırının nereye varabileceğini, insanın içindeki merak duygusunun ne kadar öldürücü olabileceğini irdelemesiyle Amerika’da en çok konuşulan filmler arasına girdi.

İŞTE FİLMİN KONUSU…

FBI Özel Ajanı Jennifer Marsh (Diane Lane), bekar anne olarak özel hayatıyla işi arasındaki dengeyi sağlamak için çok çalışmaktadır. Çok ilginç bir görevi vardır. Her gece çalışma arkadaşı Griffin Dowd (Colin Hanks) ile birlikte FBI’ın Portland’daki bürosundan internete girerek internetten işlenen suçların izini sürer.

Suç işlemek amacıyla faaliyete başlayan yeni bir web sitesiyle ilgili ilk duyumu alan iki ortak,[1] adresindeki sitenin nereden yayın yaptığını ve yayını yapan kişiyi belirlemek için izleme altına alır. Site ziyaretçileri üzerinde şok etkisi bırakır. Sitenin yaratıcısı yapışkan bir fare tuzağına küçük bir kedi yavrusu bağlamıştır.

Siteyi hazırlayan sitenin ziyaretçilerinden o kedi yavrusunun kamera önünde yavaş yavaş ölümünü seyretmekle kalmayıp bunu herkese duyurmaya çağırmaktadır.

FBI’ın internette yaptığı yoğun araştırma sonucunda karmaşık birtakım sunucu ve barındırma ağları sayesinde bu web sitesinin nereden yayın yaptığının asla belirlenemediği ortaya çıkar.

Portland’daki ajanların bulduğu ufak ama işe yaramayan ipuçlarıyla katil ya da katiller adeta alay etmektedir. Kentte bir adamın kaçırılıp yavru kedinin yerine bağlanmasıyla birlikte bambaşka bir senaryo ortaya çıkar.

AYRINTILAR VE FİLMDEN KARELER
HABERİN DEVAMINDA....

[PAGE]

Site ekranında çıkan yazıda, siteye ne kadar çok ziyaretçi gelirse ve siteyi ne kadar çok insan ziyaret ederse bağlı adamın o kadar kısa sürede öleceği duyurulur. Siteyi her gün daha fazla ziyaretçinin tıklamasının önüne geçemeyen ajanlar,sitedeki ziyaretçi sayacının kaçırılıp öldürülmek üzere bağlanan adamın öldürüleceği ziyaretçi sayısına yaklaşmasını çaresizlik ve dehşet içinde seyretmek zorunda kalırlar.

Bu olayın soruşturulması görevi Jennifer Marsh’a verilir. Araştırması sırasında Polis Dedektifi Eric Box (Billy Burke) ile birlikte çalışacaktır.Katilin suçları hızla tırmanırken Marsh da onu bulmak için çalışmaya başlar.Bu arada ailesinden büyük oranda uzak kaldığı için sevdiklerine yönelik tehdidin de farkında değildir.

Güvenlik güçleri hedefe giderek yaklaşırken katil de boş durmamış, Marsh’ın FBI ajanı olan ortağını ölümcül senaryosuna çekmeye başlamıştır.Zaman hızla akıp giderken Marsh ile Box,elde ettikleri ipuçları ve bağlantılar ağını çözmeye başlamıştır.