BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.428,11
HABER /  GÜNCEL

Baykala savcılık haber göndermiş

Savcılık, Baykal'ı yakan o görüntülerin peşine düştü. Peki bu konuda Baykal ifade verecek mi? İşte o sorunun cevabı;

Abone ol

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında, ifade vermesi için Baykal'a resmi bir tebligatın yapılmadığı bildirildi.

AA muhabirinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, avukatları aracılığıyla Baykal'a, arzu ederse ve ne zaman isterse soruşturmayla ilgili ifade verebileceğini, ancak ifade vermek gibi bir zorunluluğunun olmadığını iletti.

Bu kapsamda, Baykal'a, soruşturma çerçevesinde savcılığa ifade vermesi için resmi bir tebligatta bulunulmadığı belirtildi.

Öte yandan, Başsavcılık tarafından, soruşturma konusu görüntülerin incelenmesi amacıyla TÜBİTAK'a bir yazı yazılmadığı kaydedildi.

Ayrıca, görüntülerin çekildiği ileri sürülen adres konusunda da Deniz Baykal'dan herhangi bir bilgi istenmediği ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücetürk'ün, Baykal'ı telefonla aramasının kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulandı.