BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Topbaş an Taksim çıkışı!

Başkan Topbaş, Feshane Kongre ve Fuar Merkezi’nde “KAS-DER Kastamonu Günleri” programı açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Taksim meydanı isminin Taksim 1 Mayıs meydanı şeklinde değiştirilmesi teklifiyle ilgili soru üzerine Topbaş, “Taksim bu şehrin simgesel bir adını yaşattığı için bu isimle devam etmesini uygun görmekteyim.” dedi.

Taksim adının Suların taksim edildiği maksemin bulunması nedeniyle asırlardır böyle anıldığına dikkat çeken Topbaş şöyle devam etti: “Yerleşim alanlarının şehirlerin simgesel özelliği taşıyan yerler vardır. İstanbul’un en önemli meydanlarından bir tanesi de Taksim’dir. Benim şahsi kanaatim kentin kendi simgesel değeri olan Taksim isminin değiştirilmemesi gerekir. Böyle bir değişiklik kentin hafızasını ve kayıtlarını sarsmak anlamına gelecektir. Ve buradaki güzelliklerin devamını sağlamak hepimizin görevi. Ayrıca orada bir Cumhuriyet anıtı var. Buraya Cumhuriyet’in merkezi diye de bakılabilir.”

Beyazıt Meydanı’nın da daha önce Hürriyet Meydanı olarak değiştirildiğini hatırlatan Kadir Topbaş, “Orada da bir ikilem ortaya çıktı. Halen tam olarak algılanmıyor. Taksim bu şehrin simgesel özelliği taşıyan bir ismi yaşattığı için bu isim bence devam etmesi uygun görüyorum. Bizim tavsiyemiz bu yönde olabilir.” şeklinde konuştu.