BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hava ambulansın ilk hastası bir bebek

Ambulans uçağın il hastası Uşak’ta pramatüre doğan Kızılkaya bebek oldu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, tarafından 6 Mayıs’ta  hizmete sunulan 2 ambulans uçağın il hastası Uşak’ta pramatüre doğan Kızılkaya bebek oldu.

Uşak Olay Gazetesinin haberine göre, 6 Mayıs tarihinde Prematüre (Erken doğum) olarak doğan  Kızılkaya bebek, 112 Acil servisi tarafından çağrılan ambulans uçakla İzmir’e 7 dakikada götürülerek tedavi altına alındı.

 

Uşak Devlet hastanesinde doğan Kızılkaya bebek’in Prematüre ve solunum yollarının gelişmemesi üzerine nefes alamadığı tespit edildi, çağrılan jet ile İzmir Tepecik Eğitim, İhtisas ve Araştırma Hastanesi’ne 7 dakikada ulaştırıldı. Bebeğin burada tedavi altına alındığı öğrenildi

 

2 JET HİZMETTE

 

Ambulans uçaklar hakkında bilgiler veren Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, “Sağlık Bakanlığımız, daha önce hizmete soktuğu hava ambulans helikopterlerinden sonra 2 adet hava ambulans uçaklarını hizmete sundu. Şu anda Türkiye’de birisi pervaneli, birisi jet uçağı olmak üzere 2 uçak hava ambulansı olarak hizmet veriyor.  Jet uçağının menzili  5 Bin km, pervaneli uçak ise 3 bin km menzil kapasitesindedir.. Bu uçaklarla yurt dışına hasat götürmekte mümkündür. Artık Sağlık bakanlığı yurt dışında duyduğumuz ve imrendiğimiz sağlık hizmetlerini vermektedir” dedi.

 

UÇAKLAR GECE GÖRÜŞLÜ

 

Hava ambulans görevi yapan jetlerin 24 saat görev yapabildiğini ve gece görüşü olduğunu kaydeden Dr. Alkan, “6 Mayıs Perşembe günü Kızılkaya soyadlı kız bebek, 26 haftalık olarak hastanemizde dünyaya geldi. Solunum yollarında problem vardı. Buradaki 112 Acil Komuta merkezimiz derhal Sağlık Bakanlığının Ankara’da bulunan Hava Ambulans Komuta merkezi’ni arayarak, acilen hava ambulans uçağı talep etti.

Ankara’dan gelen uçak saat 21.00 de Uşak Havaalanı’ndan aldığı bebeği İzmir’e yetiştirdi” şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK HAVALI OLDU

 

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, “Şu anda içerinde modern tüm sağlık ekipmanlarının bulunduğu 17 ambulans helikopter hizmet veriyor. İlimize gelen helikopterler bölge olarak bağlı bulunduğumuz, Afyon, Antalya, İzmir gibi bölgelerden geliyor. 2010 yılında Uşak’tan 4 hasat helikopterle taşındı. 2010 yılında ise ilimizden birisi uçakla olmak üzere 2 hasta helikopterle Uşak’tan başka illere sevk edildi. Bir hastamızla da uçakla sevk edildi” dedi.