BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.430,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gülen Baykal için AK Partiyi suçlamış!

CHP'li vekil: Pennsylvania da bu iğrenç komploda iktidarı işaret etti!

Abone ol

Uşak Olay Gazetesine göre, ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Cemaat Lideri Fethullah Gülen’in, CHP Genel başkanı Deniz Baykal’a, “Geçmiş olsun” mesajını iletmesinin ardından, Baykal’ın istifasını açıkladığı basın toplantısında, “ABD’den, Pennsylvania’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim” şeklindeki sözlerini yorumlayan CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, “Pennsylvania iktidarı işaret ediyor” ifadesini kullandı.

 

CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu:

 

“ PENNSYLVANİA İKTİDARI İŞARET ETTİ”

 

10 yıldır ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yaşan yaşayan Fethullah Gülen’in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Şahsınıza yönelik komplo nedeniyle duyduğum üzüntüyü sizinle paylaşmak istiyorum” mesajını ilettiği öğrenildi.

Gülen’in bu telefonu Baykal’ın istifa açıklamasına “Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD’den, Pennsylvania’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim” sözleriyle yansıdı.

Baykal’ın bu sözlerini yorumlayan CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu iktidarın yaptıklarından Fethullah Gülen bile hicap duydu. Çünkü, siyasetin bu kadar kirlenmesine ve belden aşağı yapılmasına dayanamadı. Yani,  Pennsylvania da iktidarı bu iğrenç komploda iktidarı gösterdi.

 

KORKU İMPARATORLUĞU

“CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, 1998 yılında da mevcut hükümetin Türkbank olayında Korkmaz Yiğit ile ilgili yolsuzlukları yüzünden desteğini çekmiş hükümet düşmüştü. Halkımız, 1999 seçimlerinde Baykallı CHP’yi baraj altında bırakarak bedel ödetmişti. Şimdi de benzer bir durum söz konusu.

Başbakan icranın başı. Tüm yetki ve sorumlulukların elinde olduğu bir hükümetin başıdır. Sorumluluklarını yerine getirip, bu komployu ortaya çıkarmak yerine, “Elimde daha ne kasetler var” diye öğünüyor. Elindeki kasetlerle öğüneceğine komplocuları bul. “Elimde kasetler var” diyerek bir korku imparatorluğu düşlediğini ortaya koymuştur.

Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, onurlu bir davranışla, kendisini malzeme ettirmeyeceğini söyleyerek istifa etmiştir.

Bundan sonra halkımız, elindeki kasetlerle öğünen Başbakana dikkat etmeli ne yapmak istediğini takip etmelidir. Halkımız Başbakan’a “ya bu komploları önle, ya da çek git” demelidir. Anayasa değişiklikleri ile ilgili CHP’nin tutumunda herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Süreç aynen devam edecek, değişikliklerin iptali için Anayasa Mahkemsi’ne başvuru yapılacaktır.

 

VEKİL SELVİ

CHP Milletvekilleri olarak grup toplantısında durum değerlendirmesi yaptık. Bu değerlendirmelerden şu sonuç çıktı: CHP, dünyanın ve Türkiye’nin en eski ve en köklü partilerinden birisidir. Kişilerin değil kurumsal kimliği ile ayakta duran bir partidir. CHP tüm organları ve örgütleri ile Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın arkasındadır.

Türkiye’nin sorunlarını çözmek için çalışma tempomuz sonuna kadar devam edecektir.

Grup kararında kurultaya kadar Genel Başkan Vekilliğini Sayın Cevdet Selvi’nin yürütmesi uygun görülmüştür.

 

İKTİDARA TEPKİ DOĞDU

CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, geri döner mi? Sıkça karşılaştığım bir soru bu. Sayın Genel başkanımız keyfi bir iş yapmaz. Kendisi hayatını Türkiye’ye adamış bir isimdir. “Benim canım sunu istiyor. Benim canım bunu istiyor” demez. Genel Başkanlığa toplumun isteğine göre dönüp dönmeyeceğine karar verir.

Genel Başkanımızın için kurulan bu iğrenç komplo CHP’nin oylarını nasıl etkiledi? Benim gözlemlerime göre, CHP’nin oylarını artırdı ve kamuoyunda iktidara karşı müthiş bir tepki doğurdu gibi görülüyor. Beni sevindiren bir başka olay ise; Genel Başkanımıza karşı uygulanan bu iğrenç komplo, CHP’de muhalefet bir kenara itilmiş, herkes sıkı sıkıya kilitlenerek, Genel Başkanımızın arkasında olduğunu ve partiye daha sıkı sahip çıktıklarını göstermiştir.

 

BUDALALAR PARMAĞI GÖRÜR

Halkımız, Genel Başkanımızın ve CHP’nin bu iktidarın halk karşıtı politikalarına ve Cumhuriyete karşı uygulamalarına tarihe altın harflerle yazılacak bir mücadele verdiğini takdir ederken ve AKP’ ile aradaki farkın kapandığı görülürken, Sayın Baykal ve Sayın Baytok’un özel yaşamı ile uğraşmak, bu tarihi mücadelenin içini boşaltmak demektir.

Eski bir Çin atasözü der ki; “Parmak mehtabı gösterirken, budalalar mehtabı değil, parmağı görür.”