BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'ı kızdıran protesto

Bakan Egemen Bağış, kendisini protesto eden öğrencilere bakın nasıl cevap verdi

Abone ol

Bugün Stockholm Üniversitesi'nde 'Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği: Yeni Zorluklar ve Fırsatlar' konulu konferansta konuşan Bakan Bağış , "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yazılı pankart açan 3 Türk öğrenci tarafından protesto edildi.

Etkinlik sırasında mikrofonu eline alan bir öğrenci Bakan Bağış'ı eleştirirken, diğer öğrenciler de slogan attı. Egemen Bağış ise öğrencilere, "Söyleyecek sözünüz varsa Meclis'e girip siyaset yaparsınız" dedi.

"GEL TÜRKİYE'DE SİYASET YAP"

Bağış, Türk hükümetine suçlamalar getiren öğrenciye, "Türkiye'de ana muhalefet partisi sizin gibi enerjik ve kararlı insanlara ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Bağış, protestoların devam etmesi üzerine, "Canım kardeşim gel Türkiye'ye siyaset yap o zaman. Ben üç kere seçime girmişim, üç kere seçim kazanmışım. Siz demokrasiye saygı duyuyorsanız, milletin tercihlerine saygı duymayı öğrenmelisiniz. İstiyorsan gel Türkiye'ye siyaset yap. Bu bozgunculukla bir yere varamazsınız. Sen İsveç'te ne yapıyorsun, gel Türkiye'de siyaset yap" şeklinde konuştu. Birkaç dakika süren sözlü protestoların ardından öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından salon dışına çıkarıldı. Öğrenciler bu arada "Kahrolsun ABD, Kahrolsun AKP", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

"SÖYLEDİĞİNİZ DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan etkinliğin soru cevap bölümünde söz alan ve kendisinin Stockholm'deki Kürt topluluğundan olduğunu ifade eden Şirvan Nuray, Bağış'a, 'Sizin hükümetiniz önceki hükümetlere göre insan hakları alanında çok adım attı. Ancak cezaevleri hala siyasi Kürt tutuklularla dolu. Filistinli çocukların İsrail'e karşı yaptığı protesto gösterilerini destekliyorsunuz da neden Kürt çocukların protestolarına sert müdahale yapılıyor? Türk polisi bu işlerde deneyimli olmasına rağmen neden eylem yapan Kürtlere, işçilere, öğrencilere böyle sert karşılık veriyor?' diye sordu.