BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.412,88
HABER /  GÜNCEL

Egede yaz kampanyası

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu herkese örnek olacak bir kampanya başlattı.

Abone ol

Haber: Şenol Gök
Kaynak: www.aliagahaber.com

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Kütüphaneler İçin” kampanyası başlatıldığını duyurarak vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından yapılan açıklamada, kampanya ile kütüphanelerin iyileştirilerek içeriğinin zenginleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kaymakam Bulgurlu, “Sağlıklı ve bilgili yarınlarımız için özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızın okuma alışkanlığına sahip olması gerekiyor. Kütüphaneler, insanlarla nefes alıp veren bilgi mekânlarıdır. Aliağamız"daki kütüphanelerimiz ve okullarımızdaki kitaplıkların korunup geliştirilmesi, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması yarınlarımız için büyük önem taşıyor” dedi.

İSTER BİR KİTAP, İSTER BİR RAF
Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “İlçemizdeki kütüphanelerin fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi, koleksiyonlarının nitelik ve nicelik bakımından zenginleştirilmesi, kitap, kütüphane ve okuma kavramlarını sürekli kullanarak okuma alışkanlığının geliştirilmesi, halkın kütüphaneler ile olumlu etkileşim kurması, halktan, sivil toplum kuruluşlarından, kamu ve özel kurumlardan sağlanan desteklerle kütüphaneleri sahiplenme duygusunun pekiştirilmesi, kişi, kurum ve kuruluşların kütüphane kurmaya teşvik edilmesi amacıyla “İster Bir Kitap, İster Bir Raf” “İster Onarın, İster Donatın” sloganlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yurt çapında "Kütüphaneler İçin" adıyla bir kampanyası başlatılmıştır.”

DESTEKLER VERGİDEN DÜŞÜLECEK
Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu kampanyaya destek verecek kişi ve kuruluşların katkılarının vergiden düşülebileceğini de hatırlatarak, “Kampanyaya sağlanacak olan katkılar, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. maddesinin 7. bendi ve 5422 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun Mükerrer 14. maddesinin (d) bendi gereği vergi matrahından düşürülecek, kampanyaya destek sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlar basın-yayın aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak” dedi.

Kaymakam Bulgurlu, kütüphaneler için başlatılacak olan bu kampanyanın hedefine ulaşması bakımından Aliağalılardan destek beklediğini ifade ederek, “Konuya duyarlı, hayırsever tüm Aliağalılar'ın güzel kitaplar, güler yüzlü kütüphaneler için kampanyaya destek vermelerini bekliyorum” dedi.

Yurt çapında başlatılan kampanyaya katılarak kütüphane yaptıran ya da onaranların adı, yaptırdığı kütüphane veya salona verilecek. 10 bin veya üzeri kitap bağışlayanların adı kütüphanenin bir salonuna, 5 -10 bin kitap bağışlayanların adı kütüphanenin bir bölümüne, 1000- 5000 kitap bağışlayanların adı kütüphane dostlar köşesine verilirken 1000 kitap bağışlayanlara Kültür ve Turizm Bakanı tarafından teşekkür belgesi verilecek. Eser yayınlanmasına öncülük edenler ise eseri kendisi veya istediği bir kişiye ithaf edebilecek.