BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

Efsane smaçların ardındaki ana yüreği

Sarı Melekleri finale taşıyan smaçların sahibi Hırvat yıldız Natasa Osmokrovic'in hiç bilinmeyen transfer öyküsü şaşırtıyor.

Abone ol

Türk Voleybol Tarihi’nde ilk kez finale kalma başarısını gösterenve Avrupa'da destan yazan Fenerbahçe'de forma giyen Hırvat yıldızın takıma transfer hikayesi de bir o kadar ilginç.

Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde destan yazarak finale kadar yükselen Fenerbahçe Acıbadem'in Cannes'daki Dörtlü Finaller'de sergilediği performansla alkışlanan Hırvat smaçörü Natasa Osmokrovic'in (Nati), sarı lacivertli kulübe transferinin perde arkasında ilginç bir öykü yatıyor.

Sarı lacivertli ekibi geçen sezon CEV Cup Dörtlü Finali'nde eleyen Asystel Novara'dan gelen 33 yaşındaki Hırvat yıldızın, 6 yaşındaki hiperaktif oğlu Marcus'un ikna edilmesi sayesinde “Sarı Melekler”e katıldığı ifade edildi.
Nati'nin transferinde aracı olan Menajer Tunç Afşar, takımın ana sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın her konuyu hallettikten sonra Marcus engeline takıldığını belirterek, “Sezon başında Nati Milano'dayken Mehmet Ali Bey, Cannes'dan dört saat araba kullarak geldi ve şartlarda anlaştı. Ancak ortada önemli bir pürüz vardı.

Nati'nin hiperaktif oğlu Marcus, Milano'dan başka yere gitmek istemiyordu. İstanbul'da annesiyle birlikte onu boğaz turuna çıkardık. Kaptan, Marcus'u dümene geçirip tekneyi bile kullandırdı. Bu olay sayesinde İstanbul'u çok seven Marcus, annesine ‘kalalım’ deyince transfer gerçekleşti” dedi.

Dörtlü Final'de ev sahibi Cannes'la oynanan ilk maçta çok kritik bir blok yaparak final yolunu açan, Volley Bergamo randevusunda ise takımın   2-0'dan geri dönüş yapmasında başrolü oynayan Nati'nin, geçen yıl İtalya Ligi'nin en değerli oyuncusu seçildiğini vurgulayan Afşar, “Onun bu takımdaki varlığı büyük önem taşıyor. Gelecek sezon şampiyonluk yolunda yine elinden geleni yapacak. Fenerbahçe Acıbadem'in en önemli dezavantajı, Türkiye Ligi'nde hep kolay rakiplerle oynaması. Bizim ligin sertliği artarsa, Fenerbahçe Acıbadem'in de işi kolaylaşır” diye konuştu.

Natasa Osmokrovic ayrıca turnuvanın en iyi servis atan oyuncusu seçildi.

Turnuva'nın en iyi servis atan oyuncusu Nati'nin fotoğrafları için buraya tıklayınız.