BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  MAGAZİN

Şarkılarının hepsini eski sevgilisine yazmış

Hürriyet'ten Sinem Vural'a konuşan Emre Aydın'dan şok açıklama geldi: "Şarkılarımı şimdi evli olan eski aşkıma yazdım"

Abone ol

2006 yılında yayınladığı ilk solo albümü “Afili Yalnızlık” ile müzik piyasasının altını üstüne getiren Emre Aydın, tam dört yıl suskun kalarak hayranlarını çıldırttı. Ve sonunda vuslat zamanı geldi, “Kağıt Evler” albümü ile 1 Nisan’da müzik marketlerde yerini aldı.

Emre Aydın “Bu albümdeki şarkı sözlerinde hep sevgiliye duyulan özlem ve onun evlendiğini duyunca yaşanan hüsran var. Kim bu kadın? sorusuna şöyle yanıt veriyor:

"Sarkılarımın hepsi de tek bir kadına yazıldı. Geçmişte yaşanmış, uzun bir ilişkiydi. ılk albüm öncesinde başlayan ve iki albüm arasındaki dört yılda biten bir ilişki. Lastik gibi uzayan ve sonunda biten bir ilişki.

Evlendi mi sonunda?

Evet.

Ne yaptınız, ayrıldıktan sonra “Hadi ona şarkılar yazayım” mı dediniz?

Akılda kalmaya değer hikayeler size şarkı yazdırıyor aslında... Başlarken tüm şarkılar ona yazılsın diye yola çıkmadım, kendiliğinden yollarını buldular.

Bu kadar duygusal mısınız?

Şarkı yazmak, durumları abartarak yapılan bir eylem. Mutsuz hissettiğinde yazmak daha kolay olduğundan böyle şarkılar çıkıyor. Ama sürekli ağlayan biri değilim.

Eski sevgiliye şarkı yazıyorsunuz, hayatınıza yeni giren insan arıza çıkarmıyor mu?

Çıkarıyor, çıkarmayan olmadı bugüne kadar. “Bunu kime yazdın, aranızda ne oldu?” gibi sorular geliyor. Sonrasında da “Benim şarkım hangisi, bana ne zaman şarkı yazacaksın?” diyorlar.