BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala'dan 1 Kasım yorumu

1 Kasım seçimlerini değerlendiren Eski İçİşleri Bakanı Efkan Ala "Milletimiz bizi 7 Haziran'da ikaz etti. Millet bizi değerlendirir." dedi.

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletimiz bizi 7 Haziran'da ikaz etti. Millet bizi değerlendirir. Biz milleti değerlendiremeyiz. Nitekim, kendimize döndük. Eksiğimiz ve yanlışımız nedir diye gece gündüz toplantılar, araştırmalar yaptık. Buna göre yol haritası çizdik" dedi.

Ala, Orhangazi ilçesinde belediyeyi ziyaret ettikten sonra AK Parti İlçe Teşkilatında partililere seslendi.

AK Parti'nin seçim zaferinin siyaset bilimcilerini dahi şaşırttığını belirten Ala, "Memleket gerçekten sıkıntıdaydı. 7 Haziran süreci devam etseydi, önümüzdeki 4 yılda her sabah kalktığımızda o ona ne dedi, bu buna ne dedi, kelime oyunları, kurnazlıklar, siyasi kurnazlıklarla uyansaydık Türkiye olarak ne yapardık. Önümüzde 4 altın yılı memleketimize hediye ettiniz. Bazen insan yaptığının farkında olmayabilir. Yıllar sonra Türkiye siyasi tarihini yazanlar, bugünü inceleyip makaleye döktüklerinde, kitaplar yazdığında 'Allah Allah, bu kadar önemli şeyleri biz mi yaptık' diyebilirsiniz. Bugün başarılan bu iş, Türk siyasi tarihinde gerçekten bir sonuç doğurmuştur. Önümüzdeki 4 yılın sonunda, inşallah memleketin yönetimini 17 yıl bizlerin yaptığını göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Ala, paradigmaları ve siyasi dili değiştirdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Siyasi varsayımları hep birlikte değiştiriyoruz. Biz diyor muyuz ki iktidarlar yıpranır. Eskiden hep duyar mıydık? Duyardık. Aslında işini iyi yapar, doğru düzgün yapar, milletle ilişkini koparmazsan, Yaradan'la zihnini, gönlünü koparmazsan, emeğinin de siyasi hareketini vatandaşla koparmazsan, iktidarlar yıpranmıyor. Milletimiz bizi 7 Haziran'da ikaz etti. Millet bizi değerlendirir. Biz milleti değerlendiremeyiz. Nitekim, kendimize döndük. Eksiğimizi ve yanlışımız nedir diye gece gündüz toplantılar, araştırmalar yaptık. Buna göre yol haritası çizdik. Biz bu bakımdan büyük bir siyasi dönüşüm de yaşıyoruz. Türkiye'nin siyasi kodlarını, demokratik bir biçimde dönüştürüyoruz. Bu çok kıymetli bir iştir."

"MİLLETİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Artık zamanın, iş yapma zamanı olduğunu dile getiren Ala, reform üstüne reform gerçekleştireceklerini anlattı. 

Memleketin bütün meselelerine bakacaklarını vurgulayan Ala, "Bütün meseleleri bugünden daha iyi noktaya taşıyıp milletimize layık olmaya çalışacağız. Bundan sonra hepimize daha fazla iş düşüyor. AK Parti bir partiden daha fazla bir şeydir. Balkanlar'dan, Kuzey Afrika'dan, Türkmenistan'dan, Türk cumhuriyetlerinden bizi takip ettiler. Yeniden siyasi istikrar olacak mı diye bizi takip ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

Ala, daha sonra ilçedeki çarşı esnafını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.