BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Efes ve Ülker’in rakipleri belli oldu

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi’nde grup kuraları Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da çekildi. Efes Pilsen, B; Ülkerspor, C Grubu’nda yer aldı.

Abone ol

Efes Pilsen, (B) Grubu’nda İsrail’in Maccabi Tel Aviv, İtalya’nın Armani Jeans Milano, İspanya’nın Winterthur FC Barcelona, Hırvatistan’ın Cibona VIP Zagreb, Polonya’nın Prokom Trefl Sopot, Yunanistan’ın Olimpiakos ve Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımlarıyla eşleşirken, Ülkerspor (C) Grubu’nda Yunanistan’ın Panathinaikos, Rusya’nın CSKA Moskova, İtalya’nın Montepaschi Siena, İspanya’nın Real Madrid ve Unicaja Malaga, Fransa’nın Pau-Orthez ve Sırbistan-Karadağ’ın Partizan Belgrad takımlarıyla aynı grupta yer aldı.

(A) Grubu’nda ise İspanya’nın Tau Ceramica, İtalya’nın Benetton ve Climamio Bologna, Yunanistan’ın AEK Atina, Litvanya’nın Zalgiris Kaunas, Slovenya’nın Union Olimpija, Almanya’nın GHP Bamberg ve Fransa’nın Strasbourg takımları mücadele edecek.

MAÇ PROGRAMI

2-3 Kasım, 21-22 Aralık
Armani Jeans Milano-Efes Pilsen
Ülkerspor-Panathinaikos

9-10 Kasım, 4-5 Ocak
Efes Pilsen-Winterthur FC Barcelona
Unicaja Malaga-Ülkerspor

16-17 Kasım, 11-12 Ocak
Olympiakos-Efes Pilsen
Ülkerspor-Pau-Orthez

23-24 Kasım, 18-19 Ocak
Efes Pilsen-Maccabi Elite Tel Aviv
Real Madrid-Ülkerspor

30 Kasım-1 Aralık, 25-26 Ocak
Efes Pilsen-Lietuvos Rytas
Partizan Belgrad-Ülkerspor

7-8 Aralık, 1-2 Şubat
Prokom Trefl Sopot-Efes Pilsen
Ülkerspor-CSKA Moskova

14-15 Aralık, 8-9 Şubat
Efes Pilsen-Cibona VIP Zagreb
Montepaschi Siena-Ülkerspor

MAHMUTİ: RAKİP FARK ETMEZ

ULEB Erkekler Avrupa Ligi’nde (B) Grubu’nda mücadele edecek olan Efes Pilsen’in antrenörü Oktay Mahmuti,öncelikli hedeflerinin grupta ilk 5’e girip bir üst tura çıkmak olduğunu söyledi.

Mahmuti, ULEB Erkekler Avrupa Ligi kura çekimi sonrası yaptığı açıklamada, takımların henüz yeni sezon kadrolarını tam oluşturmadığını belirterek, “Bu nedenle grupların zorluğu hakkında görüş bildirmek erken. Bizim gruba kim gelirse gelsin fark etmezdi. Biz grupta ilk 5’e girip, yolumuza devam etmek istiyoruz. Grubu ne kadar yukarıda bitirirsek, o kadar avantajlı oluruz. Her zamanki gibi hedefimiz final four’a kalmak” diye konuştu.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun ise zorlu bir grupta yer almalarına rağmen, iyi mücadele ederek grubu üst sıralarda bitirmek istediklerini söyledi.

Özerhun, Türk takımlarının yer almadığı (A) Grubu’nun, diğerlerineoranla daha kolay olduğunu, ancak her şeye rağmen bulundukları (B) Grubu’nu iyi bir yerde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Grupta Maccabi Tel Aviv, Armani Jeans Milano, Winterthur FC Barcelona gibi güçlü ekiplerin yanı sıra, her zaman tehlike yaratabilecek Hırvatistan’ın Cibona VIP Zagreb, Polonya’nın Prokom Trefl Sopot, Yunanistan’ın Olimpiakos ve Litvanya’nın Lietuvos Rytas ekiplerinin yer aldığını hatırlatan Özerhun, “Dikkatli olmamız gereken bir grup. Tüm maçlarımıza aynı konsantrasyonla çıkarak, grubu üst sıralarda bitirmek ve sonraki turlar için avantaj elde etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ATAMAN: GÜÇLÜ BİR GRUPTAYIZ

Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu’nda mücadele edecek olan Ülkerspor’un antrenörü Ergin Ataman, “Güçlü bir gruptayız, ama biz de güçlü bir ekibiz” dedi.

Ataman, Avrupa Ligi’nde zayıf takımın olmadığını ve 3 grupta da bir denge söz konusu olduğunu ifade ederek, “Geçen yıl olduğu gibi güçlü bir gruptayız. İlk 5’e girmek istiyoruz. Grubumuzda Pau Orthez ve Partizan’ın diğer takımlara oranla daha aşağıda olduğunu düşünüyorum. Ama Panathinaikos ile CSKA Moskova final four oynadı. Real Madrid var, Siena var. Çok çetin mücadeleler olacak. Biz her şeyerağmen grubu üst sıralarda bitirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ülkerspor Genel Menajeri Hakan Artış ise henüz Avrupa Ligi’ne katılan hiçbir takımın kadrosunun netleşmediğini ve transferlerin sürdüğünü hatırlatarak, “Ancak geçen seneki performanslara göre bakıldığında güçlü bir gruptayız. Kıran kırana maçlar olacak. Hedefimiz ilk 5’e girmek” dedi.
Kaynak: